Okullar Birleştik, Birlikte Daha da Güçlendik (Schools United, Stronger Together) sloganıyla Cumhuriyet Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Fatma Baki'nin koordinatörlüğünde sekiz Avrupa ülkesine çalışma ziyareti yapılacak. Ziyarette, gidilecek ülkelerdeki okulların spor, resim, fen, matematik, coğrafya, müzik dallarındaki çalışmaları incelenecek.

Koordinatör öğretmen Fatma BAKİ proje ile ilgili yaptığı açıklamada; "Avrupa ülkelerinden Almanya, Finlandiya, Polonya, Macaristan, Slovenya, Estonya, İrlanda ve İzlanda'ya değişik öğrenci gruplarıyla ziyaretlerde bulunacağız. Gideceğimiz ülkelerin dil, kültür, tarih etkileşimi, kültürel değerlere saygı duymayı, İngilizceyi etkin kullanma becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktayız. Projemiz iki yıllık bir proje, finansmanı Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı -Ulusal Ajans tarafından karşılanmaktadır." dedi.

Gidilecek Avrupa ülkelerinin ortaokullarından öğretmen ve öğrencilerin ise, 13-17 Kasım 2013 tarihleri arasında Cumhuriyet Ortaokulu tarafından misafir edilecekleri öğrenildi.