Bölgede güvenlik önlemi alan trafik ekipleri araçların geçişine izin vermiyor. Yolcu otobüsleri Erzurum ve Bayburt şehir merkezinde yaklaşık 50 araç da Aşağıkop köyündeki depolama alanında bekletiliyor. Erzurum yönünden gelen araçlar ise Aşkale ilçesindeki trafik kontrol noktasında bekliyor. 
Yetkililer, yoğun yağışın devam ettiği bölgede yolun ilerleyen saatlerde açılacağına işaret ederken, sürücülerden dikkatli olmaları istendi. 

ONLARCA ARAÇ MAHSUR KALDI..
Ardahan'da fırtına ve yoğun tipinin kapattığı yollarda mahsur kalan araçlar ve içindeki vatandaşlar İl Özel İdaresi ekiplerince kurtarıldı. Yoğun tipi nedeniyle Ardahan-Artvin yolu ise trafiğe kapandı. 

Ardahan il genelinde fırtına ve tipi etkili oldu. Bölgede devam eden fırtına ve tipi nedeniyle 17 civarında köy yolu ise ulaşıma kapandı. Tipinin kapattığı yollarda mahsur kalan onlarca araç ve vatandaşları ekipler kurtardı. 

Araçları kardan tamamen kaybolma noktasına gelen bazı sürücüler boğulma tehlikesi atlattıklarını belirterek yardım çağırdıklarını söyledi. Bölgede devam eden fırtına ve tipi nedeniyle Ardahan-Şavşat karayolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarılan vatandaşlar, yaklaşık 2 saat boyunca mahsur kaldıklarını ve ekipler yetişmesi sonucu donmaktan son anda kurtulduklarını söylediler. 



İl Özel İdaresi Saha ekip başı Mehmet Özdemir ise, ''Çetinsu köyü grup köy yolunda mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için ekiplerimiz seferber oldu. Özel İdare Genel Sekreteri Anıl Aksel'in talimatıyla geldik ve 7 gün 24 saat boyunca hizmet etmekteyiz. Diğer gruptaki arkadaşlarımız da Sarıyamaç, Çataldere grubunda yolda kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için oradalar.'' şeklinde konuştu. 

GİRESUN'DA 250 ARAÇ MAHSUR KALDI..
Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Bektaş Yaylası'nda kar ve tipi nedeniyle kapanan yolda kalan araçlar, iş makineleriyle yolun açılması sonucu kurtarıldı. İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, Bektaş Yaylası'nda oluşan yoğun tipi sebebiyle yaklaşık 150 aracın yolda mahsur kaldığı belirtildi.

Ekiplerin çalışmaları sonucu yolun ulaşıma açıldığı ve araçların kurtarıldığı ifade edilen açıklamada, tipinin etkili olduğu Bektaş Yaylası-Konuklu-Kulakkaya-Bulancak bağlantılarında ulaşımın sağlanması için ekiplerin yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. Yolda mahsur kalanların, bugün Bektaş Yaylası'nda düzenlenen kar festivalinden döndükleri öğrenildi.

Öte yandan, kar ve tipi nedeniyle Giresun-Sivas kara yolundaki 2200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde ulaşım güçlükle sağlanıyor.  Giresun'un iç kesimlerdeki ilçeler ve Sivas ile kara yolu bağlantısı üzerindeki geçitte görüş mesafesi birkaç metreye kadar düştü. Karayolları ekipleri, bölgede ulaşımın güçlükle sağlandığı güzergahta sürücülerden, araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmalarını istedi.