Trabzon'da kızdırdığı sahibinin kurşunlarından kaçan kurt köpeği, sıkıştığı uçurumda bir hafta kurtarılmayı bekledi. Köy seferber oldu köpeği kurtaramadı. Yomra ilçesi belediyesi de köpeği bulunduğu yerden alamayınca Devreye Trabzon belediyesi girdi. Aynı zamanda dağcı olan belediye işçisi ve köpek toplayıcısı genç, Bir haftadır kızgın güneşin altında susuz kalan köpeği bulunduğu yerden kurtardı.

KÖYLÜLER BESLEDI
Trabzon'un Yomra ilçesinde oturan Gökhan Ö adlı kişi, son zamanlarda insanlara saldırdığını iddia ettiği "kont" adlı kurt köpeğinin kendisine de saldırıca korkutma amaçlı köpeğe ateş ettiği bildirildi. Sahibinin kurşunlarından kaçan köpek ilçeye bağlı Kıratlı köyü sınırları içerisinde fırıncık denilen bölgedeki uçurumun kenarında bulundu. Sıkıştığı yere nasıl gittiği bilinmeyen köpeği köylüler 3 gün üsten ekmek ve et atarak besleye çalıştı. Köylüler kızgın güneşin altında kalan hayvanı bulunduğu yerden bir türlü kurtaramadılar.

İLÇE BELEDİYESİ KURTARAMADI
Önce kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalıştıkları köpeği bulunduğu yerden almanın mümkün olmadığını belirten Köy muhtarı Mehmet Ali Kazancı, "aç kalmasın diye 3 gün uzaktan yiyecek attık. Sonra Yomra belediyesinden yardım istedik. Bir ekip geldi. Ama yaklaşık 70-80 metrelik uçurumdan hayvanı alamadı. Sonra tüfekle bayıltıp alınması gündeme geldi. Bu da tehlikeliydi. Vurulma anında çırpınması uçurumdan aşağı düşmesine neden olabilirdi. Bu nedenle Trabzon belediyesinden yardım istedik" dedi

DAĞCI BAKICI KURTARDI
Trabzon belediyesi Veteriner bölümünde çalışan ve aynı zamanda dağcılık eğitimi bulunan Volkan Demir adlı işçi, Kurt köpeğini kurtarmak için görevlendirildi. Önce sarp kayalıkları tırmanan işçi kısa sürede köpeğin yanına ulaşmayı başardı. Uzun zamandan beri sıcağın altında kalmış, susuz köpekle bir süre iletişim kurmaya çalışan Demir bunubaşarınca elindeki tasmayı köpeğin başına geçirdi. Deneyimli hayvan bakıcısı sarp kayaları farklı şekilde aşarak köpeği bulunduğu yerden indirmeyi başardı.

Bir haftadır, aşırı sıcak güneşin altında zor anlar geçiren "kont" adlı kurt köpegi , bulunduğu yerden kurtulunca ilk işi kendini serin dere suyuna bırakmak ve kana kana su içmesi oldu. Köpek daha sonra belediyeye ait araca konularak Trabzon belediyesinin çukurcayır da bulunun hayvan barınağına götürüldü.


Kaynak: 61saat.com