Planlama ve imar konusunda İstanbul’a büyük hizmetler veren Davut Çakır, mühendis kimliği ve belediyecilik konusundaki tecrübeleriyle Trabzon’u daha ileriye taşımak için AK Parti’den aday adayı oldu

Davut Çakır 24 yıl boyunca Pendik Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir belediyesi olmak üzere çeşitli üst düzey görevlerde bulunarak, belediyecilikte çözüm odaklı çalışmaları ile ön plana çıkan bir isim.  İstanbul Büyükşehir ve Pendik Belediyesinde yapmış olduğu projeleri başarıyla hayata geçirerek şehircilikte iz bırakmıştır.  Sabiha Gökçen Havaalanı’nın plan ve uygulama süreçleri, Uluslararası Fuar Kongre ve Ticaret Merkezi’nin hayata geçirilmesi, Pendik Yat Limanı ve 540 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin inşa edilmesi ve Maltepe Bölge Parkı gibi önemli projelere imza atmıştır. Davut Çakır, birlik ve bütünlük anlayışını, istişareyi prensip edinmiş, dürüstlüğü hayat felsefesinin merkezine yerleştiren Trabzon ve ilçelerinde yapılabilecek her türlü hizmet için gerekli enerji ve birikime sahip bir aday adayı olarak ön plana çıkmaktadır. Meseleleri “Çözüm Odaklı Yaklaşım” prensibiyle irdeleyen Davut Çakır’la Trabzon  yeni ve bambaşka bir yüze sahip olacak.

Yaşanılabilir Bir Şehir İçin Trabzon Hazır, Davut Çakır!
AK Parti kadroları çok daha modern, çok daha gelişmiş dünya standartlarında şehirler, ilçeler, inşa ettiler. 2023 vizyonuna uygun şehirler, ilçeler,  oluşturmak için kolları sıvamanın vakti geldi. Bu gayeyle, Trabzon’u ve ilçelerini daha ileriye taşıyarak modern ve model bir belediye durumuna getirmek ana gayemiz olacak. Şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla hepimizin mutlu ve huzurlu olacağı bir Trabzon için el ele yürüyeceğiz. Belediyecilik tecrübelerimizle sürüncemede kalan her noktayı el birliği ile çözmeye gayret edeceğiz. Var gücümüzle Trabzon’u yatırımların merkezi haline getirmek için çalışacağız. 

Davut Çakır Kimdir?
1971 Trabzon doğumlu olan Davut Çakır evli, 3 kız, 3erkek  çocuğu babası ve ailece  Trabzon’da ikamet etmekte. Çakır, sırasıyla Trabzon Cumhuriyet  Orta Okulu, Trabzon Lisesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu. 1994 yılında Pendik Belediyesi’nde kontrol mühendisi olarak başladığı hizmet yolculuğunu, sırasıyla imar müdürü, fen işleri müdürü olarak sürdürdü. 
2002-2007 yılları arasında Belediye Teknik Başkan Yardımcısı olarak Pendik’e hizmete verdi.
Pendik’te hayata geçirilen; İTEP, Uluslararası Sabiha Gökçen Havaalanı, Uluslararası Fuar, Kongre ve Ticaret Merkezi, Pendik Yat Limanı ve 540 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Maltepe Bölge Parkı gibi vizyon projelerin planlama, tasarım ve uygulama süreçlerini yürüttü. 
Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy, Neyzen Tevfik Kültür Merkezleri’nin projelendirme ihale ve yapım çalışmalarını gerçekleştirdi. İlçe genelinin %60’nın imar uygulamalarını sonuçlandırarak 22.000 tapunun hak sahiplerine dağıtılmasını sağladı.
Davut Çakır’a bu hizmetlerinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı görevi layık görüldü.
İBB’den 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı çalışmalarını, 1/25.000 ölçekli İstanbul Nazım İmar Planı çalışmalarını yürüttü. 2009 yılında Etüt ve Projeler ve Daire Başkanlığına getirildi. Davut Çakır, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak görev yaptı.

Ayrıca İBB’nin iştiraki olan İstanbul’un ulaşımı ve raylı sistemlerini işleten projelendiren İSTANBUL ULAŞIM AŞ’in 7 yıl yönetim kurulu başkanlığını yürüttü. 2014 yılında Trabzon Belediyesinin ihale ettiği raylı sistem güzergâh çalışmalarına imza attı.
Çakır; 2014 Yerel seçim beyannamesi hazırlık çalışmaları, Yerel yönetimler mevzuat ve değerlendirme çalıştayında aktif görev aldı. Belediye öz gelirleri raporunu hazırlayıp genel merkeze sundu.
Mesleki olarak onlarca önemli mevzuat çalışmasına imza atarak bürokrasideki deneyimlerini genişletti. Çakır, iş ciddiyeti, dürüstlüğü, bilgi ve birikimi, alçak gönüllülüğü, beyefendi kişiliği ve sonuç odaklı yaklaşımı ile her kesimin takdirini kazandı. 
Çakır, 2014-2018 yılları arasında Trabzon Büyükşehir belediyesi Genel Sekreterlik görevini yürüttü.
24 yıldır belediyecilik alanında üst düzey yöneticilik yapan Davut Çakır, öncelikle Allah’ın rızasını almak gayesiyle, AK Parti teşkilatlarının  desteği, milletin hayır duası,  teveccühü ve  "Tüm Trabzon’un adamı olma"  hedefi ile  bu yola çıkarak, tüm birikim ve tecrübelerini Trabzon’u daha yaşanabilir bir şehir yapmak için AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur.