61 SAAT HABER SERVİS-Berkay Güntekin-İYİ Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu ile siyaseti ve hedeflerini konuştuk. 61saat’in sorularını yanıtlayan Çakıroğlu ülke siyasetini, siyasi hedeflerini, İYİ Parti’yi anlattı.

Davut Çakıroğlu’na sorularımız ve cevapları… 

-Öncelikle sormak isterim Sayın Çakıroğlu ülke siyasetini nasıl değerlendiriyorsunuz..?

Bugün geldiğimiz noktada şunu belirtmek isterim ki iki kutuplu bir siyaset hedefleniyor ve toplum bu amacın hasıl olması için kutuplaştırılıyor..Bu, siyasi edinimlerimize uygun bir hedef değil.Kendi karşılarında görmek istedikleri ideolojiyi temsil eden partiyi ringe çekip diğer partileri bu kutuplar etrafında bloklaşmaya, nihayetinde ideolojik ayrışmaya ve kutuplaşmaya taşıyan bir süreç. Dünya demokrasisine hakim olan biri olarak bu uğraşı garabet olarak görüyorum. Doku uyuşmazlığı oluşacaktır..

-Bu uğraşın amacı ne olabilir.?

 Çok net olarak söyleyebilirim ki oluşan bloklaşmada güçlü kesime hitap edeceğini düşünen partinin varlığını uzun yıllar devam ettirmek istemesi, umulan sonuçtur..

-Peki bunun aksi gelişmeler olması mümkün mü..?

Tabi.Hatta İYİ Partiİ'nin burada üstlendiği rolü iyi okumak gerek.İki dağ arasında sıkışan veya sıkıştırılan millete bir çıkış yolu sunmakta, daha da ötesi insanlara yeni bir umut olmaktadır..Gerek oluşum aşamasında gerekse siyaset sahnesinde varolduktan sonra hem toplumun talebinde hem de toplumun teveccühünde bu iyimserliği, iyimser bekleyişi ve coşkulu kucaklayışı görmekteyiz. Bu bağlamda dünya konjonktüründen bakarsak da iyimser bir havanın oluştuğunu görebiliriz. Herşeyden önce sağduyuya ve normalleşmeye ihtiyaç vardır.Stratejilerinizi iç politik kaygılar  ya da hesaplar üzerine kuramazsınız. Türkiye konumu gereği hep bir adım önde olmak, düşünmek, hamle yapmak zorunda. Mevcut siyaset bu anlamda üretken değil ve çözümlemeye uzak..

-İYİ Parti vurgusu yaptınız ve partinin üstlendiği rolün önemine değindiniz.Bu çerceveden bakınca partinin yakaladığı ivmeyi nasıl buluyorsunuz?

Yeni oluşan ve kabul etmek gerekir ki zor şartlarda sahaya çıkan bir parti. Hala daha meydanlarda olmak adına zorluk yaşıyor. Salon bulmakta, teşkilat binaları tutmakta ciddi engellerle karşılaşıyor.Ancak bunların üstesinden gelecek kararlılığımız ve cesaretimiz var..Bu, millet adına beni umutlandırıyor. Şu anki kamuoyu yoklamaları memnuniyet verici.Sahada etkin bir rol aldıktan sonra daha yukarılara bizi taşıyacak bir kitlenin varlığını gözlemliyoruz..

-Sahada etkin olmak derken bunu teşkilatlardan bir beklenti olarak mı söylediniz.?

Muhakkak teşkilatların bu gerçekliği görerek seçildiğini düşünüyorum.Olması gereken de odur.Ancak topyekün bir seferberlikten sözedebilirim.İçinde dışında düşünmeden partinin üstlendiği rolü ve bu rolün önemini gören herkes çalışacak..

-Yani sahada olacağız diyorsunuz.?

Şahsım adına soruyorsanız, biz çoktan sahaya çıktık diye düşünüyorum...

-Aktif olduğunuz siyasette daha aktif  olacağınızı çıkartabilir miyiz buradan.?

Evet.Siyaset;bir emeksiz olmaz, iki hedefsiz olmaz. Biz öncelikli olarak partinin başarısı için emek harcayacağız. Şu anda mevcut görevimizi de aksatmadan, hakkını vererek yapmak gibi bir sorumluluğumuz olduğunu da unutmayacağız..İyi Parti'nin başarısını ülke için önemli görüyoruz ve burada şahsi hedeflerin ikincil bir noktada tutulması gerektiğini düşünüyoruz. Belki Türkiye'nin mevcut siyasetinde çok oturmayan bir bakış ancak şahsi duruşum böyle..

-Hedefsiz olmaz dediniz.?

Ben meclis üyesiyim.Bu noktadan olan birinin siyasi hedefi daha üst noktalar olur.Ancak biz hakkını veremeyeceğimiz koltukları hedef koymayız.Bilgi birikimimizle artı birşey katacağımız makamlar hedefimiz olur.Ancak millete etkin hizmet etme aşkıyla bunu süsleyerek bir kenarda tutarsınız. Bu bağlamda gerek il başkanlığı gerek belediye başkanlıkları gerekse vekillik, donanımımiz ve siyasi birikimimizle hedef olarak önümüze koyacağımız yerlerdir.Bu bir talepten öte siyasetin doğası veya kendimize güvenin bir tezahürü olarak düşünülmelidir..

-Son olarak şunu sormak isterim.Meclis üyeliğiniz döneminde yerel basın hatta ulusal basın sürekli açıklamalarınızı konu etmekte, gündeme taşımaktadır.Bir gazeteci tabiriyle sormak isterim..Sivri bir kişimisiniz yoksa basının size odaklanması mı bu..?

Tabi burada öncelikli olarak bakmanız gereken konu şu olmalı.

Dile getirdiğimiz konular.Görevimizin verdiği sorumluluk gereği küçük büyük demeden millet lehine her sorunu gündeme taşımak için çaba harcıyoruz.Keşke dediğiniz anlamda basının bize odaklanması olsa, işimiz çok daha kolay olur.Dile getirdiğiniz bir sorun kamuoyuna yansırsa çözüm adına daha etkinlik söz konusu oluyor..Amacımız bu zaten.Sorunları dile getirip çözümü etkin kılmak..

Yoksa işten geçtikten sonra manşetleri süsleseniz ne olur..?

Demek ki bizde önemli sorunları gündeme taşıyabiliyoruz. Bunu sivrilik olarak da adledebilirsiniz bunda da bir beis görmem..

-Biz de basın olarak açıksözlü siyasetçilere ilgi duyarız.Bundan sonra da zaman ayırmanızı umuyorum.Söyleşi için teşekkür ederim.

Rica ederim.4.Kuvvet olarak asli görevinizi muhafaza ettiğiniz müddetçe herzaman görüşebiliriz.. Davut Çakıroğlu  siyasi hedeflerini, ülke siyasetini ve İYİ Parti’yi konuştuk.