61SAAT HABER SERVİSİ - 
Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu, “Ben kaçak yapılar ile ilgili açıklama yaptığımda bunlara göz yumanları suçladığımda bana kaçak yapıya destek mi veriyorsun diyorlar. Kaçak yapıya destek vermiyorum vermemde. İmar barışının imar savaşına döneceğini söyleyen biri olarak söylüyorum: Kaçak yapıya göz yumup da bugün 300-400 yıldır o topraklarda yaşayan insanlara eziyet edenlerin hiç bir eziyet görmemesine isyan ediyorum. Nerede Çaykara belediye başkanı… Onun döneminde yapıldı. Hakkında suç duyurusunda bulunuldu mu? Savcılık ‘görevi kötüye kullanmaktan’ dava açtı mı? Orada biri kulübe yapmış, ‘yıktık kulübesini’ iyi o zaman. Ona verdik cezayı diyelim. Onun altyapısını yapan, doğaya, tabiata zarara veren, sebep olan, görevini yerine getirmeyen, görev ihlali yapanlara ne ceza vereceğiz? Kim verecek bunun cezasını?” dedi. 

OTORİTE, VATANDAŞA HİSSETTİRMEKLE MÜKELLİFTİR
Çakıroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bundan önceki belediye başkanına yanlış imardan dolayı onlarca yıl ceza verildi. Şimdiki onun 10 katı fazlasını yaptı ne ceza aldı? Ceza verilecek mi ona? Buradaki otorite her santimetrekarede ve her kuruşta otorite olduğunu vatandaşa hissettirmekle mükelleftir. Devlet böyle bir şeydir. Devlet sululuk kabul etmez, devlet ciddidir. Devleti sulandırıp, vatandaşın önünü açıp 3 tane oy için bunlara izin verip ruhsat verip, elektrik, su bağlayıp, kanal bağlayıp sonrasında bu duruma gelinmesi yanlıştır. Vatandaşa 1 lira zarar veriliyorsa bunun ortağı da aynı şekilde suçludur. İdare ede suçludur. İdareye kim ceza verecek?” 

BU İŞİN ORTAKLARI, SUÇLULARI… 
“İnsanlar burayı ekmek teknesi olarak görmüş, buralarda istihdam oluşturmuş” diyerek açıklamalarına devam eden Çakıroğlu, “Bunlara izin verilmiş, bunlar üzerinden vergi alınmış, yol yapılmış, her türlü hizmet götürülmüş. Şimdi de diyor ki kaçaktır. Bir adam oraya elektrik direği dikip de elektrik getiremez. Bu işin ortakları suçluları devleti doğru temsil etmeyenler, kurumları doğru temsil etmeyenler, devlet ciddiyetini vatandaşa hissettirmeyenlerdi. Vatandaş otoriteyi yok saymamış temsil edenlere inanmış o inanmışlığın bedeli de maalesef böyle ödetiliyor toplumdaki kanaat böyle oluşuyor. Devleti vatandaşa eziyet eden olarak göstermeye kimsenin Hakkı yoktur” ifadeleriyle sözlerini bitirdi.