31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için ilk olarak Belediye Başkan adayları belirlenirken ardından Belediye Meclis Üyelerinin belirlenmesi de tamamlandı. Trabzon’un en büyük ilçesi olan Ortahisar’da ise mevcut Belediye Meclisinin en etkili isimlerinden Davut Çakıroğlu, Millet ittifakında yeniden aday gösterildi. 
İYİ Parti’nin, Ortahisar’da CHP’yi destekleyecek olmasından dolayı, CHP’nin 2. İYİ Parti Kontenjanını ise ilk sırasından aday gösterilen Davut Çakıroğlu, bugün bir teşekkür mesajı yayınladı. 
Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Çakıroğlu, “Ülkemiz zorlu bir süreçten geçmektedir ve "ateşten gömlek giymek gerekirse giyeriz" diyerek siyaset sahnesinde varız” ifadelerine yer verdi. 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e teşekkür eden Çakıroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Bu varlığı daha anlamlı kılan ve her zorluğu aşabileceğimize bizi daha  çok inandıran cesur yürekli Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener'e teşekkür ediyorum. Ülkenin geçtiği korku tünelinden çıkması için bir ışık olan İYİ PARTİ ve özveriyle çalışan teşkilat mensuplarımızla yolculuğumuzun devamı yönünde bize teveccüh gösteren İl Başkanımız Sn. Azmi Kuvvetli'ye ilçe Başkanımız Sn. Dr. Muhammet Erkan'a teşekkür ediyorum..
Ülkeme ve şehrime hizmet etme yolunda dünden daha cesur, daha güçlüyüz..
Türkiye İYi olacak. Trabzon İYİ olacak”