61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesinde son yaşanan görevden almalar ve atamalar AK Parti içerisinde de büyük tartışmalara neden oldu. AK Parti’den seçilerek göreve başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yaptığı görevden almalara tepki gösteren bazı il yöneticileri, AK Parti İl Yönetimine istifalarını vermesi sonrasında her iki tarafta karşılıklı bir araya geldiği bildirildi. 
Yaşanan süreci değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, dikkat çeken ifadeler kullandı. 
Çakıroğlu, Başkan Zorluoğlu’na haksızlık yapıldığını düşündünü açıkladı. Çakıroğlu, "Bugün siyasi duruşumuzun gereği ya da ülkede görmek istediğimiz siyaset anlayışının icabı olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanına yapıldığını düşündüğümüz haksızlığın karşısında durmamızın gerektiğine inanıyoruz..Öyle ki bizim siyaset anlayışımızda iktidar muhalefet yok, daima devlet millet var..” dedi. 

PARTİSİNCE YAPILAN SALDIRIYI.. 
 Çakıroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Belirlenme sürecinde usülün yanlışlığına vurgu yaptık. Bu şehre, bu şehrin potansiyeline ,bu şehrin siyasetçilerine karşı şık olmayan bir aday belirleme dönemi yaşadık.
Tepki gösterdiğimiz isimler değil, usüldü.
Bugün henüz ekibini kurma aşamasında olan Sn Murat Zorluoğlu'na karşılık kendi partisince yapılan saldırılarıyı doğru bulmuyoruz..
Kişilerin değil şehirlerin, birilerinin değil, ülkenin adamlarına ihtiyacımız var..
Oluşturulmak istenen markaj, kamuoyuna sızan istifa restleri maalesef liseli aşık triplerini bize hatırlatıyor.
İstifa demokrasinin olmazsa olmazı, tek taraflı bir irade beyanı yani saygı duyulması gereken bir durumdur.
Ancak bunu mevcut belediye başkanının elini kolunu bağlama aracı olarak kullanırsanız bu herseyden önce millete saygısızlık olur..” 

PARTİYE YAKIN İSİMLER
 "Görev yeri  değiştirilen isimler ya  da yeni görev verilen isimler aynı partiye yakın isimler.” diyerek sözlerine devam eden Çakıroğlu, "Kopartılan yaygaraya bakarsanız sanki başka partilerden isimlere görev veriliyor zannedersiniz..
Keşke öyle olsa..Günümüz siyaseti yerel yönetimlerde idareci belirlerken ,yetki verirken keşke liyakati önemsese..Ama maalesef, kahir ekseriyette partili isimler görev alıyor.
AKP iktidarında bu durum daha çok radikalleşti..
Herseyden önce geçtiğimiz 10 yıllık süreçte bugün görev yerleri değiştirilen isimlerin şehre kattıkları kamuoyuyla paylaşılsa ve verilen tepkinin milket için olduğuna kamuoyu ikna olsa..
Kişisel ilişkiler, partideki iç çatışma ve bunun yansıması kavgaların, kaygıların hiçbiryerinde millet yok” dedi. 

ÜSTÜN HİZMETLE GÜNDEME GELMEDİLER
 Görevden alınan isimlerin hiç bir zaman üstün hizmetlerle gündeme gelmediğini ifade eden Çakıroğlu, "Kayıkçı kavgası misali, görevden alınan isimler defaatle kamuoyu gündemine gelmiştir ancak hiçbiri yaptıkları üstün hizmetlerle gündeme gelmemiştir.
Özetle anlatmak istediğimiz şudur ki , İYİ Parti olarak da seçilmişlerden istediğimiz partilerden soyut ülke rozetini takarak siyaset yapmalarıdır. Siyasi kimlikleri ne olursa olsun milli ve milletten yana bir kişilikle siyaset yapmaları esas olmalıdır. Belediye başkanları yetkiyi milletten alırlar, il başkanlarının ya da şımarık teşkilat mensuplarının iş takibini yapmak gibi bir sorumlulukları yoktur.

Artık herkesin başkanıdırlar ve herkese hizmet götürmek zorundadırlar.Bunun için partili değil liyakatli çalışma arkadaşları belirleme haklarıdır..

ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ ZORLUOĞLU’NA.. 
 Bu manada bugün etkin hizmet edebilmek adına yakın çalışma ekibini belirleme hakkı kendi partililerince gasp edilmeye çalışılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Murat Zorluoğlu'na yapılan haksız saldırılara karşı olduğumuzun kamuoyunca bilinmesini isteriz..

Bu manada Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olmamız hasebiyle de bu şehri yönetmek için yetkilendirilmiş çalışma arkadaşımıza yapılan haksızlık var ortada..

Kurduğu ekiple yapacağı hizmetlerin de takipçisi,denetmeni olacağız.
Görev yeri değiştirilen kişilerin yerine getirilen insanların hangi usül ve esaslarla belirlendiğinin de takipçisi olacağız..

Umudumuz bu şehir ve millet adına "mikro milliyetçilik esas alınmasın, partizanlık yapılmasın ve liyakat temel prensip olsun”* diye konuştu.