Abla S.K. da babalarına iftira attıklarını anlattı, mahkeme duruşmaya katılmayan baba Ramazan K.’nın zorla getirilmesine karar verip duruşmayı erteledi.

İlkadım İlçesi’nde geçen yıl Şubat ayında ortaya olayda, iki kız kardeş, şoförlük yapan babaları Ramazan K.’nın kendilerini taciz ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Baba, gözaltına alınırken, kardeşler Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine gönderilerek olay nedeniyle ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığının araştırılması istendi. Kardeşlerin ruh sağlıklarının bozuk çıkmaması ve çelişkili ifadeler vermeleri üzerine nöbetçi mahkeme Ramazan K.’yı tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı. Ramazan K. hakkında Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde taciz, yaralama ve hakaret suçlarından 44 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
BABAMDAN KURTULMAK İÇİN İFTİRA ATTIK

Soruşturma aşamasında babalarının kendilerini kucağına oturtuğunu, cinsel organlarına ellediğini ve duduklarından öptüğünü ileri süren 15 yaşındaki S.K., duruşma ifade değiştirdi.

Ablasıyla plan yaptıklarını anlatan genç kız, babaları Ramazan K.’nın alkol aldığını, zaman zaman da kendilerini dövdüğünü belirterek, "Ablamla birlikte evden kaçtık. Yolda babamdan kurtulmak için plan yaptık. Babamın bizi taciz ettiğini söyleyerek onu hapse attırıp kurtulacaktık. Aynı evde yaşamak istemiyorduk. Aslında babam bizi taciz etmedi. Hakaret edip dövdüğü olmuştur ama ben kendisinden şikayetçi değilim" dedi.

Abla S.K. da babasından şikayetçi olmadığını belirterek iftira attıklarını söyledi. Duruşmaya katılmayan Ramazan K. ise soruşturma aşamasında verdiği ifadesinde kızlarının kendisine iftira attığını belirterek, "Büyük kızıma erkek arkadaşıyla görüşmesine izin vermediğim için kardeşini de kandırıp beni şikayet etmişler. Onlar benim kızlarım, kucağıma alıp yanaklarından baba şefkatiyle öperim" dedi.

Mahkeme, Ramazan K.’nın zorla getirilip dinlenmesi için duruşmayı erteledi.