Yaylanın orta yerinde bulunan ve etrafı vatandaşlarca taşlarla çevrilen mezar, yaylacıların göçünün ardından bölgeye gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kazıldı. Tamamen bozulan ve tarumar edilen mezarı, define avcılarının kazdığı ileri sürülüyor. Yayla sakinlerinden Ali Karlıdağ, yaklaşık bir ay önce sağlam olan şehitliğin, kazılarak talan edildiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde yaylaya çıktığında hazin bir tabloyla karşı karşıya kaldığını belirten Karlıdağ, "Yaylada bulunan ve geçmişten beri şehitlik olarak bilinen mezar maalesef kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kazılmış. Şehitliğin darmadağın edildiği olayı define arayanların yapmış olabileceğini tahmin ediyoruz." dedi.

O bölgede bulunan yaylaların bir çoğunun şehit yatağı olduğuna işaret eden Karlıdağ, "Bizim yaylamızın birçok yerinde hala Osmanlı-Rus savaşından kalan mevziler ve şehitlikler var. Mevzileri az eşelediğinizde topraktan mermiler çıkıyor. Ancak bu mevziler ve mezarlar kendi haline terk edilmiş durumda. Buralarda ciddi bir çalışma yapılmasını ve şehit mezarlarının ecdada yakışır şekilde koruma altına alınması istiyoruz." diye konuştu.

Sözkonusu şehitliğin talan edilmesinin de kendilerini çok üzdüğünü anlatan Karlıdağ, yetkililerce bu konunun da aydınlatılmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.