Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, stratejik bir proje olan Trabzon-Erzincan Demiryolu'nun yapılmasının bölge açısından bir zorunluluk haline geldiğini söyledi.

Trabzon-Erzincan Demiryolu Platformu, Trabzon- Erzincan Demiryolu ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Platform adına bir açıklama yapan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu, "Trabzon -Erzincan Demiryolu'nun bölge için bir ihtiyaç olduğu kanaatinin siyasiler tarafından devam ettiği konusunda hiç bir kuşkumuz yoktur. Bu konuda gerek Cumhurbaşkanımız ve gerekse Başbakanımızın bölgemize yapmış oldukları ziyaretlerde konu hakkında açık ve net biçimde Trabzon'a bağlanacak olan demiryolu projesine destek

verdikleri bizzat kendileri tarafından açıklanmıştır" dedi.

ÇALIŞMALAR PLATFORM TARAFINDAN TİTİZLİKLE TAKİP EDİLMEKTEDİR

Halen Trabzon- Erzincan demiryolu projesi için, DLH ve Devlet Demiryolları tarafından ayrı ayrı proje çalışmaları sürdürüldüğüne dikkat çeken Hacısalihoğlu, bu çalışmaların da platform tarafından titizlikle takip edildiğini dile getirdi.

Devlet programlarında 2018 yılında hayata geçirileceği açıklanan Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesi için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Hacısalihoğlu, "Siyasiler tarafından verilmiş olan bir söz vardır. Kamuoyunun Trabzon'un demiryoluna kavuşacağı ile ilgili hiç bir endişesi yoktur. Stratejik önemi de dikkate alındığında bu projenin yapılması, bölgemiz için de bir zorunluluk haline gelmiştir. Biz Trabzon-Erzincan Demiryolu Platformu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu konunun

takipçisi ve destekçisi olmayı bölgemiz adına büyük bir tarihi görev olarak addetmekteyiz" diye konuştu.

Trabzon-Erzincan Demiryolu'nun olabilecek en kısa sürede gerçekleşeceğine olan inancını vurgulayan Hacısalihoğlu, bu konuda Trabzon kamuoyunun desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

Açıklamada TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu'nun yanı sıra platform üyeleri MÜSİAD Trabzon Şubesi'nden Ahmet Sarı, Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Şaban Bülbül, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Yaylalı, Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Bayrak ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi İkinci Başkan Recep Nişancı da hazır bulundu.