Yomra Fen Lisesi'nden 29 Ekim'de ''Demokrasi ve Cumhuriyet'' gezisi düzenlendi.
Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mura Üçüncü tarafından gezi ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

''15 Temmuz gecesi, Türkiye aynı anda bir darbe girişimini, bir isyanı ve aslında tarihinin sivillere yönelik en büyük terör saldırısını yaşayarak büyük bir demokrasi testinden geçmiştir. Şükür ki Türkiye’miz, bu engeli ve büyük virajı devrilmeden dimdik ve daha güçlenerek atlattı. Tarihi dönüm noktası olan 15 Temmuz geride 246 Kahraman Şehit, 1536 yaralı ve yüzlerce Şehit çocuğu, Şehit Ana-babası bıraktı. Bombalanan köprüler, tanklarla ezilen araçlar, kendi vatandaşına kurşun sıkan hainler. Ve içler acısıdır ki kendi meclisini bombalayan hastalıklı bir zihniyet.
Biz Trabzon’un en başarılı öğrencilerine sahip olan Trabzon Yomra Fen Lisesi olarak, bir çoğumuzun gelecekte meclisteki bu koltuklara; hakka ve halka hizmet amacı ile talip olduğu için, gelecekte bir çok üst düzey kadrosuna aday olacağı için 15 Temmuz’un acı izlerini yerinde görmek adına 15-17 yaş arası minik beyinlerin yapılmak isteneni bu gezi sayesinde çok daha iyi anlamak adına gerçekleştirdik.
Gezimizi bir proje haline dönüştürerek 27-29 Ekim tarihleri arasında, 29 Ekim Cumhuriyet bayramına denk getirilmiştir.
Trabzon Yomra Fen Lisesi 15 Temmuz Demokrasi ve 29 Ekim Cumhuriyet bayramı gezisine Okul Müdürümüz Ahmet Kadı Kadıoğlu, 5 Öğretmenimiz ve 37 öğrencimiz ile Okul Aile Birliği Başkanımız Murat Üçüncü ile beraber gerçekleştirdik.
Gezimiz sürecinde bombalanan TBMM’ nin yerinde ziyaret edilmiş, o günü acıları ve ihaneti yüreğimizde hissedilmiştir. Eski İlk TBMM, Medeniyetler Müzesi, Anıtkabir, Mehmet Akif Ersoy’un mezarı ve Hacı Bayram Veli Türbesi ziyaret edilmiştir. Milli duygularla dolu anlamlı 2 tam gün verimli bir şekilde değerlendirilmiştir. Bu gezi sırasında; Gezi yerlerini ayarlanması konusunda yardımcı Olan Trabzon Millet Vekilimize, Konaklamamızda bize ev sahipliği yapan Ankara Pursaklar Fen Lisesi Müdürü, Öğretmenleri ve çalışanlarına, Eğitim denildiğinde her zaman yardımcı olan ve Ulaşımımızda bize yardımcı olan Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hülya Ulusoy’a Şükranlarımızı ve Teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Trabzon Yomra Fen Lisesi olarak vatanın her damarına virüs gibi sızmış olan terör örgütlerinin sinsi planlarına yenik düşmeyerek vatana sahip çıkma uğruna Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemize, Milletimize birlik ve beraberlik içinde uzun yıllar diliyoruz. Biz bir ilke imza atık. Devamının gelmesi genç nesillerimizin bilinçlenmesi umudu ile saygılarımla.''