Of halkı tarafından sevgi ve ilgiyle karşılanan Demokrat Parti, adeta gövde gösterisi yaptı. Trabzon Türkiye’nin ve Karadeniz’in Başkenti, Trabzon’un da başkenti Of diyen Başkan Adayı Şılbır, vatandaşlardan destek istedi.


KIRAT YENİDEN ŞAHLANIYOR!
Demokrat Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ercan Şılbır seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Of’ta vatandaşla buluşan Şılbır, ‘’Kırat Trabzon’da ve Türkiye’de yeniden şahlanıyor. Halkımız değişimi
farkında ve seçimini bizden yana kullanıyor.’’ Dedi. Esnaf tarafından yoğun ilgi gören Başkan Adayı Şılbır’a Başkan Adaylığı sürecinde destek vereceklerini ifade eden vatandaşlar, ‘’Biz ticaretle uğraşan insanlar olarak aramızdan birisi yok ki bizi desteklesin diyorduk. Bizim adamımız yoktu, bürokratlar tepeden inme ile bizleri idare ediyor ve derdimizden anlamıyordu. Nihayet içimizden biri çıktı ve bu düzene bir dur dedi. Esnafın, ticaretçinin halinden bu
işi bilen anlar. Allah yolunuzu açık etsin!’’ diyerek teşekkürlerini sundular.


ÇAY FABRİKALARINDAN, ÇAY OCAĞI AÇAN TRABZON’A!
Demokrat Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ercan Şılbır Of’ta ki kahvehane konuşmasında, 46 adet çay fabrikasının Demokrat Parti zamanında yapıldığını vurgularken ‘’Bizim partimiz zamanında yapılan çay fabrikalarını, şeker fabrikalarını satarak, özel uçaklar, arabalar, saraylarda keyif süren bu hükümet şimdi çay ocağı açıp halka büyük bir gösteriyle açılışını yaptırıyor. Vatandaşım onlara en güzel açılışı 31 Mart akşamı açılacak olan sandıkta yapacaktır!’’ dedi.


SEKRETERİM OLMAYACAK, VATANDAŞI BEN KARŞILAYACAĞIM!
Of’ta ki gezisinin ardından Araklı ilçesine geçen Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şılbır ve İl Yönetimi burada da halkla iç içeydi. Vatandaşlar Şılbır’a dertlerini anlatırken, ‘’Seçim süresi boyunca yanımıza uğrayıp bir selam verip arkalarını dönüp gidiyorlar. Yanımıza gelmeden önce korumaları ortalığı talan ediyor, bizleri tarıyor, talimatlar üzerine sokaklarda yürüyorlar. Bu sokaklara, bu vatandaşlara hizmeti nasıl edecekler Başkan olunca?’’ dediler. Belediye Başkanından randevu alınca 3 ay sonraya gün verildiğini belirten Araklı halkı, ‘’Bizler seçtiğimiz Başkanlarla görüşemiyoruz, Belediye Binası kapı duvar!’’ dediler. Şikayetler üzerine Başkan Adayı Şılbır, vatandaşların koluna girerek, ‘’Ben sizden birisiyim, bu sokaklarda doğdum, bu sokaklarda büyüdüm. Trabzon’un her sokağını, her ilçesini avucumun içi gibi ezbere biliyorum. Ben dünde bu sokaklarda tek başıma yürüyordum, bugünde öyle, yarında öyle olacak. Seçildiğim gün makam odamın kapısı da olmayacak, sekreterimde olmayacak. Vatandaşımın sorununu ben dinleyeceğim, ben çözeceğim! Ben sizlerin Başkanıyım, bürokrasinin değil!’’ diyerek söz verdi.


TRABZON’A VE ARAKLI’YA DÜŞMANLIK YAPILIYOR!
Trabzon’a dolgu projeleri ile sahili katlettiklerini dile getiren Şılbır, ‘’T’ler tekrar sahilde yapılırsa 3-5 yıl sonunda kendiliğinden kumsallar oluşur ve insanların denize gireceği alanlar oluşur. Karadeniz yapı itibariyle her 5 yılda bir yarım metre sahilden çekilir ve kumsal oluşur. Önemli olan bu sahillere T’lerin yapılması. Burada önemli olan niyet! Trabzon’da Trabzon düşmanlığı yapılıyor!’’ dedi.


HAYVANCILIĞA VE TARIMA DESTEK!
Projelerini vatandaşla paylaşan Başkan Adayı Şılbır, köylerin boşaldığını vurgulayarak ‘’Tarıma ve hayvancılığa vurdukları darbeler yüzünden köylerimiz boşaldı, halkımız mağdur edildi. Bizim en önemli sorunumuz bu. Köyde 5 ineği olan Ayşe Teyze’mi sigortalı yapacağız, yerli tohumu getirtip insanları tarıma ve hayvancılığa teşvik edeceğiz!’’ dedi. Araklı halkıyla hasbihal edip derdini dinleyen ve projelerini açıklan Demokrat Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ercan Şılbır ve parti yönetimi çalışmalarına devam etmek üzere ilçeden ayrıldı.