61SAAT HABER SERVİSİ

Demokrat Parti Trabzon İl Başkanlığı, 31 Mart yerel seçimleri arifesinde Trabzon’da bir toplantı gerçekleştirdi. Bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı, ardından Demokrat Parti İl Başkanı Ercan Şılbır’ın konuşması ile devam etti.


İNSANLAR BİR TOPLANTIYA BİLE GELEMEMEKTEDİR



Sayın divan, kıymetli basın mensubu arkadaşlarımız ve çok kıymetli davamızın 73 yıllık neferleri olan sizler toplantımıza hoş geldiniz.

Bugün bu toplantıda Türkiye Cumhuriyeti’nin içinde bulunmuş olduğu sıkıntıları dile getirmek ve insanların ne kadar baskı, zulüm ile tehdit edilerek bir toplantıya bile katılamama nedenlerini bile belirtememelerinden üzüntü duyuyorum.

Bugün geldiğimiz noktada insanlar menfaatleri nedeniyle bir toplantıya bile gelememektedirler. Bu saatten sonra bu durumu düzeltmek için daha çok ve daha hırslı çalışmamız gerekmektedir.

Genel Merkez Üyesi Ali Akar: TEK ADAMLIĞI BİZ KALDIRDIK, AK PARTİ GERİ GETİRDİ!

Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Bu zor süreç ilk değil, 1915’de, 19’da, 38’de, II. Dünya Savaşı’nda yaşadık ve yaşıyoruz. Bizim geçmişimiz 1867’lere dayanıyor. İkinci meşrutiyeti ilan ettirenlerin, torunlarının torunlarıyız. Bizim sürecimizde Atatürk ilk temsilcimizdir, ikinci temsilcimiz Menderes’tir, Bayar’dır, Demirel’dir gerisi de teferruattır. Bizim misyonumuz bu ülkeye çok şeyler verdi. Bizim yaptıklarımız sata sata bitiremediler. Nihayet sonu geldi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLSA O GÜN BİZE DP’Yİ KURDURMAZDI

1946’da çok partili sisteme geçerken, İnönü’ye baskı yaptık çok partili sisteme geçirdik diye yazıyorlar. Çok partili siteme geçtiğimizde Tayyip olsaydı bize Demokrat Parti’yi kurdurmazdı. Recep Tayyip Erdoğan olsa o gün bize DP’yi kurdurmazdı. 1947’de hem parti başkanı hem cumhurbaşkanı İnönü idi. Menderes arkadaşları ile birlikte ya Cumhurbaşkanı olursunuz ya Parti başkanı. Tek adamlığı bırakacaksınız dedi… Ve 1947 tek adamlığı kaldıran biz DP’yiz. Bugün bize ne oldu? Dedelerimiz İstiklal Savaşı’nı yaptı… Tek adam rejimine gittik oy verdik oy!

Geldik bugünlere… 1950… Biz Menderes’i destekledik, iktidar yaptık… 1954 yılında isteklerimiz oldu, isteklerimizi yerine getirmedi. Menderes ben bunları yapamam, halkıma ihanettir dedi. Ondan sonra ne deniliyor, 60 ihtilalini bizim adamlarımız yaptı. İhtilali yapanlar kim, staj yapan albaylar… Ondan sonra yazıyor ki ‘’idam edileceğini tahmin etmemiştim.’’…

Geliyoruz Demirel’e… Japonya’dan sonra 5 yıllık kalkınma planları ile dünyanın en hızlı kalkınan 2. ülkesiyiz. Fiskobirlikler, fabrikalar, çiftçilere el atılmış… Ama bugün ne yapıldı.. Satmışız satmış!

71 muhtırası… Çok hızlı kalkınmışız önü kesilmesi lazım. O günün ambargo şartlarında Demirel 32 üssü kapattı, Ecevit haşhaşı serbest bıraktı… ABD ambargosunu deldi… 1979 yılında ara seçimde 5-0 yapan Demirel, 6 ay sonra yapılacak seçimde %61 oy ile yeniden tek başına iktidar olacak… Önü kesilmesi lazım… Ve diyorlar ki bizim adamımız olan Turgut Özal’ı başbakan yaptırdık… Ve devam ediyor, 88’e kadar her dediğimizi yaptı ve çark etti…
Ondan sonra gelen iktidarlar havuz sistemini kurdular, çiftçinin gelirini arttırdılar. Neticede bizi 28 Şubat’a dayadılar. 28 Şubat’ın ürünü bugünkü AK Parti’dir… İrtica geliyor dediler, bas bas bağırdılar. İrtica bizim zamanımızda gelmedi arkadaşlar, irtica AK Parti zamanında geldi. İrtica gericilik demek, geriye gitmek. Biz 1946’da tek adamlığı kaldırdık, bunlar geldi tek adamlığı geri koydular. Bu gericiliktir.

2002 krizi bilerek yaptırılmıştır. Kemal Derviş diye bir adamı gönderdiler, geldi bakanlık yaptı. Ne yaptı geldi? Öyle yasalar çıkardı ki. Tarımı, hayvancılığı, Türkiye’nin mal varlıklarını yok etme yasaları çıkardı. Bunu kim çıkardı ANAP, DSP, MHP çıkardı.



DEDEM BU PARTİDEN, BABAM BU PARTİDEN, SİZ NERDESİNİZ?

Bizim misyon yatırımcıdır, halktan yanadır. Gelir dağılımını halka nasıl yayarım diye düşünen bir misyondur.

İttifaklara katılalım mı yoksa tek başımıza mı katılalım. Bir seçim geldi bu AK Parti’yi kim indirir? CHP’ye verdik, diğerine verdik vere vere AK Parti yerinde… AK Parti’yi merkez bir partiden başka parti indiremez. Gördünüz, öteki partilerin devlet anlayışı bizle aynı değildir. Arkadaşlarımız dedi ki tek başımıza girelim oyumuzu saymaya başlayalım. Benim dedem eski bu partiliydi, babam bu partiliydi. Siz nerdesiniz? Siz yoksunuz.


Biz tek başımıza belediye başkan adayları göstereceğiz. İlçelerde torununuzu yazın, 9 kişi bulamaz mıyız arkadaşlar? Şu anda ben AK Parti’ye vermeyeceğim, ben ittifaka vermeyeceğim… Sadece onları alalım yeter. Bırakın belediye almayı benim 4 bin oyumla, adamın 77 bin oyu eşittir. Hiç farkı yok. O zaman kendi partimize oy verelim. Arkadaşlar biz kendi partimize oy vermezsek siz 66 bin oyla mı ortak olacaksınız ittifaka. Bize yukarıda söylenen o. Beni de kahreden o…