KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, her Kıbrıs Türkü'nün, Türkiye Cumhuriyeti'ne kendi devleti gibi sahip çıkması, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının da KKTC'yi kendi devleti gibi benimsemesi gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası(TTSO)'nda düzenlenen Rauf Dektaş'ı Anma programında yaptığı konuşmada, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın Kıbrıs için verdiği mücadeleyi anlattı. Eroğlu, "KKTC'nin üçüncü Cumhurbaşkanı olarak Rauf Denktaş beyden aldığımız feyizle, onun çizdiği yolda KKTC'nin temellerini sağlamlaştırmaya, anavatan ve yavruvatan arasındaki ilişkileri daha da derinleştirme gayreti içerisinde uğraş veriyoruz." dedi.

Merhum Denktaş'ın bir kahraman olduğunu ifade eden Derviş, "İngiliz adamlığını, savcılığını değil, Türk halkının mücahidi olmayı seçti. ve tabi ki o günkü koşullarda ateşten gömlek giydiğini söylemek herhalde aşırı bir şey olmaz. Kurucu cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş sadece bizim için değil, her Türküm diyen için önemli bir değerdir. ve onun fikirlerini birlikte yaşatmalı, gelecek nesillere aktarmalıyız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu'na konuşmasının ardından Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy tarafından plaket verildi.