Van'da yaşanan depremlerin ardından evleri yıkılan bazı aileler, kalıcı konutları yapılana kadar Güneysu ilçesindeki Şükrü-Nurten Topçu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi lojmanlarında misafir edilmeye başlandı.

Van'dan gelen ailelerden Cemile-Aydın Yıldız ailesinin kızı Özlem Yıldız (19), burada İsmail Erdem (24) ile tanışarak arkadaş oldu. Bir süre sonra arkadaşlıkları ilerleyen Özlem Yıldız ile İsmail Erdem, evlenmeye karar verdi. Kararlarının bildirdikleri ailelerinin de onay vermesi üzerine düğün hazırlıklarına başlandı. Özlem Yıldız ile İsmail Erdem, kent merkezindeki bir düğün salonunda yapılan düğün töreni ile dünya evine girdi.

İsmail Erdem, düğün töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kurumda güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirterek, "Bir yakınım bana eşimi tanıştırdı. Birbirimizi beğendik. Ailelerimizin de onaylaması üzerine evlenmeye karar verdik. Nasip böyleymiş" dedi.

Gelin Özlem Yıldız ise depremin ardından Rize'ye geldiklerini belirterek, zor günler yaşadıklarını söyledi. Yıldız, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu kaydetti.

Damadın annesi Emine Erdem de oğlunun, Özlem'i beğendiğini ve evleneceklerini söylediğini ifade ederek, kendilerinin de bunun üzerine kızı ailesinden istediklerini, onların da kabul etmesi üzerine evlenmelerine karar verdiklerini söyledi.

Gelinin babası Aydın Yıldız da baba olarak en mutlu günlerinden birini yaşadığını dile getirerek, "Depremin ardından Van'dan Rize'ye geldik. Kader böyle imiş. Anlaşıp evlendiler. Biz de onları onayladık" diye konuştu.