Yoğun bir eğitim dönemini geride bırakan öğrenciler için, tatilde hem eğlenip hem de spor yapabilecekleri yaz spor okulları açıldı.

Okulların kapanmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca çocukların tatilde vakitlerini daha verimli geçirebilmesi amacıyla düzenlediği İl – İlçe Spor Merkezleri açılış töreni yapıldı.

Birbirinden modern tesislerde, uzman antrenörlerin onlarca branşta verdiği kurslara 5 ve 18 yaş arası öğrenciler katılabiliyor. 

29 Haziran 1938’de hizmete başlayan Spor Genel Müdürlüğü’nün kuruluş yıl dönümünde açılışı yapılan İl Spor Merkezlerine ilginin büyük olduğunu ifade eden  Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Toplam 26 branşta kurslarımız var. Çocuklarımız istedikleri, ilgi duydukları branşlarda ücretsiz kurslarımıza katılabilir. Burada boş zamanlarını sağlıklı bir şekilde değerlendiriyor, hem spor yapıyor, hem eğleniyor” diye konuştu. 

“Bu modern tesislerin çocuklarımızın ve gençlerimizin sesleriyle, cıvıltılarıyla dolu olması en büyük dileğimiz” diyen Müdür Öztürk, şöyle devam etti: “Uzman antrenörlerimiz hazır, tesislerimiz hazır. Böyle imkanlar karşısında tesislerimizin dolu olması sağlık demektir, başarı demektir. Hedefimiz öğrencilerimizi sporla buluşturmak ve boş vakitlerini değerlendirmek. Bunlar arasından da yetenekli olanları belirleyip Türk sporuna kazandırmak.”

Beşirli Spor Kompleksinde yapılan açılış etkinliklerine sporseverler büyük ilgi gösterirken, sporcular judodan voleybola, bokstan satranca, curlingden güreşe kadar birçok branşta gösteriler yaptı. Açılışta en büyük ilgiyi, güreş kıyafetiyle minderde şov yapan ve Türk Bayrağı açan down sendromlu Muhammet Eroğlu gördü. Yüzme dışında bütün branşların ücretsiz olduğu kurslara kayıtlar, Gençlik ve Spor İl – İlçe Spor Müdürlüklerinde devam ediyor.

YAZ OKULU BRANŞLARI

Atıcılık, atletizm, basketbol, badminton, bisiklet, bocce, boks, cimnastik, curling, güreş, hentbol, voleybol, yüzme, tekvando, judo, karate, halter, hokey, rugby, satranç, futbol, masa tenisi, halk oyunları, okçuluk, tenis, yelken ve özel sporcular için etkinlikler..