Bu Yıl Boluda 30 Haziran - 01 Temmuz tarihleri arasında 5.’si düzenlenen ve toplamda 350 Off Road aracı ve binlerce kişinin katıldığı Gezenbilir & Boloff Off Road ve Doğa Sporları Festivali’ne Trabzon Off Road Kulübü, Başkan Emir Sözen, kulüp üyeleri Taha Özak, Uğur Haliloğlu, Şenol Metin, Mustafa Şahin ve Cengiz Şahinle birlikte 2 araçla katıldı.

Düzenlenen Off Road yarışlarında Çarpışantürk etabında Emir Sözen’in pilotluğunu ve Taha Özak’ın Co-Pilotluğunu yaptığı TROFF aracı en iyi zamanla 1. Olarak şampiyonluk kupasını Trabzon’a getirdiler.





Festivale Türkiye’nin dört bir yanından Off Road kulüpleri araçlarıyla gelecek kamp alanında çadır kurdular. Mehmet Becce, Kenan Çarpışantürk gibi Off Road sporunun duayen isimleri de festivale katılarak tecrübelerini yarışmacılarla paylaştılar.

Düzenlenen festivalde Murat Karahan tarafından hazırlanan Çarpışantürk ve Becce etabı olmak üzere 2 farklı ve birbirinden zor etap vardı. Trabzon Off Road Kulübü başkanı kendi aracıyla Çarpışantürk etabında elde ettiği 1.18 sn’lik en iyi zamanlamayla birinci olarak kupayı Trabzona getirdi.Trabzon’un adını en iyi şekilde Temsil eden Troff başkanı Emir Sözen duygularını şöyle dile getirdi;



“Ekibimizle çok iyi çalıştık. En ince ayrıntısına kadar düşünüp her riski düşündük. Zaman çok önemliydi. Bu nedenle bazı teknik işlemler yapıp bu zamanı iyi en iyi nasıl değerlendiririzi düşündük Trabzon Off-Road sporunda her geçen gün kendini geliştiriyor, zaten bölgemizin coğrafi yapısı bu spora çok uygun. Bu sporun yapılması hem şehrimizin tanıtılması hem de bu sporun Karadeniz’in yaylalarında yapılması adına Trabzon’a turistleri çekiyor. Tarifsiz bir mutluluk yaşadık. Trabzon'un her alanda güçlü ve başarılı olduğunu gösterdik “




2013’te Trabzon’da Muhteşem bir Off Road festivali gerçekleştireceklerini ve binlerce turist ile yüzlerce off road aracını Trabzona getirteceklerini belirten Emir Sözen “Bolu’da kazandığımız bu kupa bundan sonra alacağımız kupaların garantisidir.” dedi.

PORT BAGAJINI BİLE SÖKTÜK
Yarışma esnasında birçok ince detayın hesap edildiğini kaydeden Sözen şöyle devam etti, “Mesela aracımızın lastik basıncını düşürerek lastiğe amartisör etkisinin kazandırıldı. Viraj kollarının olmayışı sağlanarak esneme kabiliyetinin artırılmasını sağladık ayrıca arabanın hafifletilerek hem kupayı yükselttik hemde esneme oranını artırdık. Bu işlemler sırasında port bagajını bile söktük. Özellikle  Motor izalasyon bakımı ve elektrik izalasyonun iyi yaptık. Tabiki bunlar hep ekip işi. Ekibimizde yer alan Mustafa Şahin, Şenol Metin, Taha Özak, Cengiz Şahin, Uğur Haliloğlu ile telefonla manevi desteğini esirgemeyen tüm TROFF üyeleri bu kupayı almamızda en büyük etken olmuştur."