Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne gelen şikayetler üzerine vali İsmail Ustaoğlu'nun adını kullananan dolandırıcılar bağış ve yardım istedi .

Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'' Valiliğimize ve emniyet birimlerimize gelen şikâyetlerden; son günlerde vatandaşlarımızdan, telefon, internet gibi diğer iletişim araçları veya şahıslar aracılığıyla, ‘bağış’, ‘yardım’, ‘engelliler yararına akülü araba için maddi katkı’, ‘şehit ailelerine destek’ gibi çeşitli gerekçeler ileri sürülerek, valiliğimizin, valimiz İsmail Ustaoğlu’nun, herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını veya unvanını kullanan şahısların para talep ettiği ve bu yolla dolandırıcılık teşebbüslerinde bulunduğu anlaşılmaktadır. 

Valiliğimizin, herhangi bir kamu kurumumuzun ya da kamu görevlilerimizin; hiçbir şekil ve ad altında vatandaşlarımızdan yardım talep etmesi söz konusu değildir. 

Vatandaşlarımızdan, dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli ve duyarlı olmalarını rica eder, konuyla ilgili şikayetlerini, 155 polis imdat ve 156 jandarma ihbar hatlarına olay anında ivedilikle bildirmeleri gerektiğini önemle hatırlatırız.''