Dilekoğlu, “Üzerinde yaşadığımız coğrafya insanlık tarihinin başlangıcından bu güne dek, acıları uzun yıllar süren doğal afetler yaşamıştır, bundan sonraki yıllarda da bu tür doğal afetler yaşanma ihtimali yüksektir. Önemli olan, ülkemizin ve halkımızın bu tür doğal afetlere karşı hazırlıklı ve tedbirli olmasıdır. Karadeniz ve özellikle bölgemiz, yağış yoğunluğundan dolayı sel ve heyelan felaketi ile karşı karşıyadır. En son Beşikdüzü ve çevresinde meydana gelen sel ve heyelan felaketi, özellikle bu mevsimlerde karşılaşabileceğimiz en büyük doğal afettir. Öncelikle Beşikdüzü’nde meydana gelen sel ve heyelan felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve hemşerilerimize başsağlığı diliyorum.” dedi.

DEVLETİN TÜM İMKANLARI SEFERBER OLMUŞTUR

Dilekoğlu açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Beşikdüzü Belediye Başkanımız Sayın Orhan Bıçakçıoğlu, ilçemizde yaşanan sel ve heyelan felaketinde hiç zaman kaybetmeden bütün ekipmanlarıyla sahada olmuş ve halkımıza hizmette bulunmuştur. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer ilçe belediye başkanlarımız Beşikdüzü’ne ulaşmış ve hayatın normale dönmesi noktasında üstün bir gayret sarfetmişler, personelleriyle ve araç parkurlarıyla Beşikdüzü halkına hizmette sınır tanımamışlardır. Felaketin üzerinden 24 saat geçmeden Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin CANİKLİ ve şehrimizin evladı, Trabzon Milletvekili, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU hemen ilimize ve Beşikdüzü’ne gelerek bölgede incelemelerde bulunmuşlar, devletin bütün İmkânlarını oraya seferber etmişlerdir.”

HEDEF SAPTIRMAKTADIRLAR

Sel felaketi sonrası CHP’nin tavrını da eleştiren Dilekoğlu, “Muhalefet partisi il teşkilatı ve CHP Trabzon Milletvekili, muhalefetin bir gereği olarak bölgeye giden ilk siyasi parti olması gerekirken ne acıdır ki onların aklına Beşikdüzü, Sayın Bakanlarımızın, teşkilatımızın ve milletvekillerimizin ilçeyi ziyaretinden sonra gelmiştir. Hayatın normale dönmesi için yapılan hizmetlerde eleştiri konusu bulamayan muhalefet partisi, sırf muhalefet yapabilmek için belki de yorgunluk, uykusuzluk emaresi olarak sarf edilmiş bir cümlenin peşine düşmeyi muhalefet sayabilecek kadar hedef saptırmaya tevessül etmiştir. Halbuki gün, bir ve beraber olup yaraları sarma günüdür. Halbuki gün, acıları paylaşma günüdür. Halbuki gün, partili partisiz ayrımı yapmaksızın birbirimize moral verme günüdür.” şeklinde konuştu.

İDEOLOJİK MUHALEFETTEN USLÜP MUHALEFETİNE

Dilekoğlu açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Ancak şu da bir gerçek ki, ana muhalefete demir atan CHP, “ideolojik muhalefet”ten sonuç alamayınca bu kez “üslup muhalefeti”ne yönelmiştir. Ana muhalefette kalmak için her yolu deneyen CHP’yi üslup muhalefeti de iktidar yapmayacak hatta ana muhalefetteki yerini de kaybetmesine vesile olacaktır. 14 yıllık AK PARTİ Hükümetleri halkımıza hizmeti kendisine düstur edinmiştir ve edinmeye de devam edecektir. Her ne kadar “istemezükçüler” bas bas bağırsalar da hem ilimiz hem de Beşikdüzü’müz Sayın Bakanımız Süleyman SOYLU önderliğinde hizmet almaya devam edecek, Beşikdüzü’ne de o teleferik yapılacaktır. Gün, ucuz siyaset yapma günü değildir.”