61SAAT HABER SERVİSİ

Tüm Türkiye genelinde özellikler Suriye sınırından ülkemize geçiş yapan milyonlarca vatandaş arasından kaçan mültecilerin farklı illerde dilenmesi sorunu sıkıntı olmaya devam ediyor.

ANADOLU VE KARADENİZ’İ TERCİH EDİYORLAR

Özellikle Anadolu ve Karadeniz coğrafyasını tercih eden dilenciler ile dilencileri yönlendiren çeteler, insanların buralarda daha merhametli olduklarını dile getiriyorlar.

OPERASYONLAR YETERLİ DEĞİL

Trabzon’da özellikle dilenciler üzerine göç masası ile koordinasyon halinde olan Trabzon Emniyet Müdürlüğü ve belediye zabıta ekiplerinin yaptıkları art arda operasyonlar yeterli olmayınca cadde ve sokaklarda dilenci görüntüleri yaşanmaya devam ediyor.

ÇETE LİDERLERİ TALİMAT VERİYOR

Son zamanlarda çocukları yönlendiren çete liderlerinin, insanların durağan halde bekledikleri yerler ile kalabalık yerleri tercih etmeleri yönünde talimat verdiği bu nedenle de çocukların restoranlar, parklar ve dinlence yerlerindeki vatandaşları rahatsız ettikleri gözlemlendi.

ETRAFINI SARIYORLAR

Bunun yanında en büyük sıkıntı ise ATM’lerden para çekme esnasında birkaç dilencinin birden vatandaşın etrafını sarmak suretiyle taciz edilmesi.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDILAR

Vatandaşlar güvenli bir şekilde paralarını çekmekten korktuklarını, bazen de etrafındaki dilencilerden korkup para çekmekten vazgeçtiklerini ifade ederek Trabzon’da yetkilileri göreve çağırdılar.