Başkan KARAOĞLU yaptığı açıklamada: “AK Parti hükümetiyle gelen değişim sürecinde ülkenin daha aydınlık yarınlara gittiğini gören art niyetli, çıkar odaklı zihniyetler bunu hazmedemeyerek, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ayırımcılık yapmakla suçlamıştır. Bu ithamlara karşılık Başbakanımız, “Bizden, muhafazakâr demokrat parti kimliği sahibi AK Parti’den ateist bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? Biz muhafazakâr ve demokrat, milletinin, vatanının değerlerine, tarihten gelen ilkelerine sahip çıkan bir nesil yetiştireceğiz. Bunun için çalışıyoruz” diyerek iddialara cevap verdi. Bizim tek gayemiz, bu zorlu ve engebeli yolda Başbakanımızın işaret ettiği, geçmiş değerlerine sahip çıkan, şehit kanı ile sulanmış her karış toprağın kıymetini bilen, gelişirken öz değerlerini unutmayan, Mehmet Akif ERSOY’un düşlediği “Asımın Nesli” karakterine uygun bireyler olabilmektir” şeklinde konuştu.

Başkan KARAOĞLU, “Genç olmamız, geçmişimizi görmemize engel değildir. Yargısız infazların yapıldığı, ezanların Türkçe okutulup, Osmanlıca metinlerin okunmasının tehlike olarak nitelendirildiği, kişilerin dini vecibelerini yerine getirmesinin bile suç sayıldığı, acılı ve sancılı dönemlerden bugünlere nasıl geldiğimizin bilincindeyiz. Bugünün gençliğinin, şanlı tarihi boyunca İslam’ın bayraktarlığını yapmış, dört kıtaya hükmetmiş, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman gibi cihan sultanlarından yetişen bir nesil olduğunun bilincinde olması gerekmektedir. Başbakanımızın her sözünü çarpıtıp itham eden, AK Parti’nin bu ülkeye kazanımlarını görmeyip, katkıda bulunmak bir yana, gördüğü doğruları sadece muhalif olmak adına söyleyemeyen, dün söylediğini bugün unutan bir zihniyetle karşı karşıyayız. İslamiyet inancını anlamak, Peygamber efendimizi, Muhammed-ül Emin-i (S.A.V.) örnek almak ne gibi bir tehlike arz eder idrak edemiyoruz.

AK Gençlik adından da anlaşılacağı gibi, temiz, güvenilir, daima gelişmeye ve yenilenmeye hazır, aile değerlerine bağlı, geleneklerine saygılı bir gençliktir. Değişen dünyada, elinde bulunan her türlü materyali, inancı ve milli değerlerini gözeterek koruyacaktır.” şeklinde konuştu.