Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım , Ağız ve diş sağlığı merkezi Başhekimi Dr. Uğur Yıldırım ve Daire Müdürleri çocukları yalnız bırakmadılar.
25 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan oyunda çocuklara ağız ve diş sağlığının önemini, dikkat edilmesi gereken hususları anlatıldı.

Program sonunda çocuklara Rize Belediyesi tarafından hazırlanan Diş Fırçası ve Diş Macunu hediye edildi. Hediyeleri çocuklara Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım beraber dağıttılar.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı konuşmasında "Diş fırçalamak küçük yaşlarda kazanılması gereken çok önemli bir alışkanlıktır. Büyüdüğünüzde dişsiz kalmamak, diş ağrısı çekmemek ve diş eti hastalıklarından korunmak için dişlerinize çok iyi bakmalısınız. Unutmayın ne kadar sağlıklı dişleriniz olursa hayata o kadar güzel gülümsersiniz” ifadelerini kullandı.

Dişlerin hikayesinin anlatıldığı “Dişler Ülkesine Yolculuk” isimli müzikli ve danslı çocuk oyunu, 23-29-30 Kasım tarihlerinde 11:00 ve 14:00’de Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde çocukların beğenisine sunulacak.