61SAAT HABER SERVİSİ - Erbaş, toplantının sorunnad Teravih Namazı ile ilgili açıklama yaptı. Erbaş, "Teravih namazlarını bu Ramazan’da maalesef camilerde kılamayacağız. Evlerinde herkes ailesiyle, eşiyle, çocuklarıyla kılabilirler. Teravih namazı ferdi olarak da kılınabilen bir namazdır" dedi. 

Erbaş'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

“Nasipse 23 Nisan Perşembe akşamı kılacağımız teravih namazısının ardından 24 Nisan Cuma günü tutacağımız ilk oruç ile mübarek Ramazan ayına girmiş olacağız. 
Ramazan ayını bu yıl maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizi de tehdit eden Koronavirüs salgının gölgesinde idrak etmeye çalışacağız. 
Belki sahurlarımız, iftarlarımız, teravihlerimiz, mukabelelerimiz gibi Ramazan’ı anlamlı kılan bir çok etkinlik bu yıl mahsun şekilde yaşanacak. 
Bu yılın temasını ‘Ramazan ve sorumluluk bilinci’ olarak belirledik. 
Bizler varlık aleminin öznesi olarak kulluk vazifesini en güzel şekilde yerine getirmek için dünyaya gönderildik. 

ORUÇ, BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Oruçlarımızı Rabbimizin rızasına uygun söz eylem ve tutumlarla birleştirelim.
Sağlık nimetinin önem ve anlam kazandığı bu günlerde Oruç ibadetinin bağışıklık sistemimizi koruyor güçlendirdiği bilincinde idrakında olarak yüce Allah’ın bize emanetine sahip çıkalım. 

Tüm dünyayı ve ülkemizin Kovid 19 salgını ile mücadele ettiği bu günlerde bir mümin olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye gayret ediyoruz. Üzerimize düşen sorumluluğun gereğini harfiyen yerine getirin gerekli tüm tedbirleri aldık almaya çalışıyoruz. 

Böylesi zor zamanlarda sabır irade ve azimle gerekli tedbirleri aldıktan sonra tevekkül değerine sarılıp ilahi iradeye teslim oluyoruz. 

81 il ve bütün ilçe müftülüklerimiz bünyesinde ki din görevlilerimiz bu zorlu ve hassas salgın sürecinde vefa koordinasyon gruplarında ki çalışmalarıla din hizmetini cami dışında da etkin şekilde yerine getirmenin en güzel örneklerini sergiliyorlar. 

Yetkililer kan merkezlerinde ki stoklarında hızla azaldığını ifade etmektedir. Ramazan kan bağışının azaldığı dönemdir. Bu sebeple Ramazan girmeden önce başta din görevlisi hocalarımız olmak üzere milletimizi kan bağışında bulunmaya devam ediyorum. Ramazan ayından önce buna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. 

RAMAZANDA YAPILACAK PROGRAMLAR
Ramazan ayını büyük oranda evlerimizde geçireceğimiz gerçeğinden hareketle din hizmetlerimizi bu şekilde düzenlemeye çalıştık.
Diyanet televizyonu aracılığı ile Ramazan’a özel programlar hazırladık.
Ramazan’da Kuran Öğreniyorum Programı her gün iki defa televizyonumuzda yayınlanacaktır.
Koronavirüs sebebiyle Kuran Kurslarımız kapalı olduğumuz için uzaktan eğitim programları yayınlanmaya devam edecektir.
Engelli kardeşlerimize onlara özel programlar yapıyoruz işaret dili ile işitme engelli kardeşlerimize hazırlamış olduğumuz programlar yine televizyondan yayınlanacaktır.
Vatandaşlarımızın camilerde mukabele dinlemekte mahrum kaldığı bu zor günlerde Diyanet TV aracılığı ile yayınlar yapılacak.
Diyanet TV’de Ramazan sohbetleri yayınlanacaktır.
Ramazan’da Tv ya da sosyala kanallarda program yapan toplumumuza doğru bilgi aktarma konusunda sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini kaynağı belli olmayan hayatımıza değer katmayan anlamsız bilgi ve konuları ekrana ve gündeme getirmemelerini güzel yapıcı birleştirici üslup kullanmalarını, tartışma üretecek popülist tavırlardan uzak kalmalarını özelikle istirham ediyorum. 

İFTAR SOFRALARI KURMAK YERİNE..
İftar sofraları kurmak yerine, iftar paketleri, gıda paketleri, alışveriş yardı kartları, baramlık kıyafetler dağıtarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Bugüne kadar olduğu gibi yarın da onların yanında olacağız.
81 ilimizde 61 bin alışveriş yardım kartı, bayramlık kıyafet, vakfımıza yapılan bağışlarla adak kurban etlerini dağıtarak 152 bin 500 aileye ulaşmaya gayret edeceğiz.
Vakfımız 12 Milyon TL’ye yakın yardım yapmış olacaktır. 

AYRINTILAR GELİYOR