Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Valiliği ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği iş birliğinde ile “Yerelde Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesine Eğitim Desteği” projesi başladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından 10. Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları kapsamında düzenlenen eğitimler 9 Kasım 2015 ile 29 Aralık 2015 tarihleri arasında KTÜ Hukuk Fakültesi Eğitim Salonunda gerçekleştirilecek.

Proje kapsamındaki eğitimler, Yerelde Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi Programı, Temel ve Mesleki Becerileri Geliştirme Programı ve Öncelikli Teknoloji Alanlarında Ticarileştirme Programında hedeflenen bileşenlere yönelik olup eğitimlere, Trabzon Kamu Kurumları ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği sınırları içerisinde yer alan belediye personeli katılmaktadır.

Yaklaşık 350 personelin katılması planlanan eğitimlerin konuları arasında Teknoloji ve Ar-Ge Yönetimi, Yenilik Yönetimi, İnternet Hukuku, Proje Hazırlama, Yeni Ürün Geliştirme, Fikri Mülkiyet Hakları, İş Planı Hazırlama, İş Sağlığı ve Güvenliği İçin Risk Değerlendirme ve Girişimcilik yer almaktadır. 

Eğitimler kapsamında 9 ve 10 Kasım tarihlerinde ve Ar-Ge Yönetimi, 12 ve 13 Kasım tarihlerinde de Yenilik Yönetimi eğitimleri verildi. Eğitimler haftalık periyotlarla devam edecek.