61SAAT HABER MERKEZİ - ÖZEL

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında katıldığı törenle hizmete giren  Bakü Tiflis Kars demiryolu hattının Trabzon ile bağlantısı tartışılırken, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan’dan değişik ve daha faydalı olacağı düşünülen önemli bir öneri geldi. 

Yıllardır Trabzon’un Batum üzerinden Çin ve Avrupa’yı birbirine bağlayan demiryolu hattına bağlanması gerektiğini belirten Ahmet Hamdi Gürdoğan, ‘Demiryolu ile ilgili Trabzon’da herkes konuşuyor. Ama burada eğer bu hattan ticaret, ithalat, ihracat yapılması hedefleniyorsa bu işin bileni biz değil miyiz? İhracatı yapan biziz ama işle hiç ilgisi olmayanlar bilmeden konuşuyorlar. 

Trabzon Erzincan’a bağlansın deniyor, Samsun’da demiryolu var, kaç tane vagon gelip gidiyor, ne kadar ihracat yapılıyor. 

BİZİM İÇİN KURTULUŞ İPEKYOLU’DUR 

Bizim ne Erzincan’a ne Samsun’a acil olarak Çin üzerinden geçen Hollanda’ya ulaşan hatta bağlanmamız lazım. Bunun içinde önce Trabzon Batum Demiryolunun yapılması lazım. 

Deniyor  Bakü Tiflis Kars demiryolu Trabzon’a da bağlansın. Nereye gidiyor bu hat. Bakü’ye. Hazar denizi üzerinden Bakü’ye giden hat bize çok katkısı olacak, bizle alakalı ticaretin döndüğü bir hat değildir. 

Ayrıca bu hat üzerinde çalışan tırlara bir sorun yeri geliyor Hazar denizi bozulduğu zaman 20 gün yük bekliyor, tırlar  yola çıkamıyorlar. 

Trabzon’un ve bölgenin kurtuluşu dediğim İpekyolu hattındadır. Rusya üzerinden geçen Çin Avrupa hattına eğer bağlanabilirsek bu büyük pastadan önemli bir pay almış oluruz. 

hem bu hattın yeni güzergahı ile geçtiğimiz günlerde Hollanda’dan Çin’e et ithalatı yapıldı hem de 16 gün gibi kısa bir sürede. Konteynerler 16 günde Rusya ve Kazakistan'dan geçip Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde yer alan Aladağ Geçidi sınır kapısından Çin'e girdi ve Chengdu'ya ulaştı.

Normalde 40/45 gün süren bu güzergah artık 16 güne düştü. Düşünebiliyor musunuz bu hat ile biz hem Çin’e hem Avrupa’ya Trabzon’dan sevkiyat yapabileceğiz. Yani dünyanın İpekyolu gibi en önemli ticaret hattının tam ortasına yerleşeceğiz. 

HOŞ GÖRÜNME ÇABAM YOK DEVLETİM ZARAR ETMESİN YETER 

Şimdi birilerine hoş görünmek için ben neden bize hiç katkısı olmayacak bir hatta Bakü hattına bağlanmak isteyeyim. Ben devletim zarar etsin istemem. Ben devletim paralarını rantabl olmayan bir hatta yatırsın istemem. Bunun bize bir yararı olmaz. Bizim İpekyolu’nun şu an ki en rantabl hattı olan yeni hatta bağlanmamız gerekiyor. 

Bölge illerimiz de, bölge illerin yönetenleri ve siyasetçileri de buna eğilmeli. Çin Avrupa trenleri hattı İpekyolu’na bize bağlayacak en önemli ve en rantabl hattır. Bizim bu yeni İpekyolu hattına bağlanmamız ülkemiz için en faydalı iş olacaktır ve bölgemiz için de. Macera peşinde koşup olmayacak işlerle uğraşmanın lüzumu yok. Çin Avrupa trenleri hattı bölgenin kurtuluşu ülkenin en önemli ticaret hacminin oluşabileceği  hattır’ ifadelerini kullandı.