KTÜ Teknoloji Transfer ofisinin (TTO) yeniden yapılandırılması kapsamında ayrı birimler olarak çalışan Proje Destek Birimi (PDB) ve TTO aynı çatı altında birleştirilerek personel yapısı ve faaliyet alanı zenginleştirilmiş ve KTÜ-TTO olarak hizmete vermeye başlamıştır. Bu kapsamda Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin kurulduğu tarih olan 2012 yılından itibaren ofisin ilk başkan ve başkan yardımcıları olan Prof. Dr. Ali Osman Beldüz ve Doç. Dr. Oktay Yıldız, düzenlenen devir teslim toplantısıyla görevlerini KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan AYYILDIZ’a devretti.

Devir teslim toplantısına KTÜ-TTO Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Örem, yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Asım Kadıoğlu, Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş, Doç. Dr. Kader Şahir, Öğr. Gör. Ali Haydar Doğu, KTÜ-TTO Başkanı Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ-TTO Başkan Yardımcısı Hasan Ayyıldız ve görev süreleri tamamlanan KTÜ-TTO eski başkanı Prof. Dr. Ali Osman Beldüz ile eski başkan yardımcısı Doç. Dr. Oktay Yıldız katıldı.  Toplantının devamında tüm mevcut KTÜ-TTO ve PDB akademik personelleri toplantıya katılarak uzmanlık alanları, çalışma düzenleri, yapılanlar ve yapılması planlanan faaliyetler hakkında yeni yönetime bilgiler sunarak görüş alışverişinde bulundu. Törende, bölgemizde AR-GE ve İnovasyon kültürünün yerleştirilmesi için yapmış oldukları çalışmalar ve bu işe verdikleri emek, özveri ve çabalar için Prof. Dr. Ali Osman Beldüz ve Doç. Dr. Oktay Yıldız’a KTU-TTO olarak teşekkür edildi.

Misyonu, “Eğitim-öğretim, araştırma ve toplumsal hizmet alanlarındaki uygulamalarıyla gelişime açık üretken bireylerin yetişmesine, yüksek düzeyde bilimsel ve teknolojik ürünlerin ortaya çıkmasına, toplumun kalkınmasına ve refahına öncülük yapma görevini sürdürmek” olan KTÜ-TTO, Trabzon ili başta olmak üzere özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde; Mevcut altyapının kullanılabilirliğini arttırmak, Bölgedeki Ar-Ge odaklı bilgi ve üretim ihtiyacına katkı sağlamak, Bölgede üniversite-sanayi işbirliği faaliyetlerini geliştirmek, Fikri Sınai Mülkiyet Haklarının tescili ve korunması, pazarlanması, ticarileştirilmesi, Girişimcilik kültürünün oluşturulması, geliştirilmesi, girişim sermayesi desteği, kuluçka merkezi kurma, iş rehberliği, danışmanlık ve eğitim hizmetleri sağlamak amaçları ile hizmet vermeye devam etmektedir.