61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Trabzon'un Ortahisar İlçesi Yeni Mahalle Faik Dranaz Caddesinde doğalgaz çalışmaları sarısanda yapılan kazıda üzerinde çeşitli figür ve yazıların yer aldığı mezar taşları bulundu. İş makineleri tarafından çıkartılan taşlar, Trabzon Müze Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Tarihi eserlerle ilgili çalışmalar başlatılırken, arkeologlar ve sanat tarihi yetkililerince hangi döneme ait olduğunun tespiti yapılacağı bildirildi.
Trabzon Turizm İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ise bölgede tarihi eserlerin bulunmasının ardından 'Kurtarma kazı çalışması' yapılacağı kaydedildi. Uzman ekipler tarafından yapılacak kazı çalışmasının ardından bölgede farklı eserlerin bulunması halinde bölgede ki yolun da trafiğe kapatılabileceği bildirildi.
Burada daha önce tarihi bir yapının varlığından haberdar olunmadığı kaydedilirken kazı çalışmalarının bitmesinin ve bölgede uzman ekiplerce yapılacak bir değerlendirmenin ardından kamuoyuna açıklama yapılacağı ifade edildi. Doğalgaz çalışmasının durduğu bölgede, bulunan tarihi eserlerde koruma altına alındı.