61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği “Doğru Taraftan Bak” Sivil İnsiyatif Grubu’nun ilk programı”İnternet Reçetesi” bugün Trabzon’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde öğretmenler Hatice Sula ve Sedat Cankılıç ile oyuncu Seymen Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzonlu ünlü oyuncu Seymen Aydın, sinin insiyatif grubu kurduklarını ifade ederek, internetin ne kadar doğru kullandığını ve bu konuda özellikle öğrenciler üzerinde farkındalık yaratmak istediklerini belirtti.

Aydın, “İlk programımızda bu farkındalıkların altını çizmek istiyoruz. Topluluğun aksayan konularında herhangi bir kavram üzerinde programlar yapacağız ama ilk programımız internet ve internetin kullanımının toplum ve gençler üzerinde etkisini anlatacağız” dedi.

Eğitimci Sedat Cankılıç, “Özellikle gençlerdeki bu bilinci tekrardan uyandırmak için yaptığımız bir program. Farklı bir format aslında böyle konferans gibi değil de içinde canlandırma ve provalarında olduğu bir program. Üçümüzün de ortak noktası bir yaratıcı drama” diye konuştu.

“Bu tema bittikten sonra farklı bir tema üzerinde tekrar yapacağız ama burada değil İstanbul’da olacak” diyen öğretmen Hatice Sula, “Aslında öğrenciler internette her gün yaptıkları şeylere inşallah bir bakış şekli bulacaklar. Biz çok farklı şeyler söylemeyiz. Amerika’yı yeniden keşfetmek gibi bir derdimiz yok zaten. Sadece biraz daha kendilerine dönük olmalarını istiyoruz. Herkesin konuştuğu ve ağzına sakız olduğu bir konu yargılamak gibi bir niyetimiz yok. Bizim yöntemimiz farklı. Anlatım dilimiz çocuklara ulaşmayı kolaylaştıran bir yöntem. Herhalde bunu yaptığımızda doğruyu anlatmak daha kolay olacak. Bizim sırrımız bu” ifadelerini kullandı.