Gürkök, Türkiye’nin dâhil olduğu 80 ülkenin tatil destinasyonları tanıtıldığı Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT  fuarında bölgemize büyük bir ilginin olduğunu söyledi. 

TÜRSAB Doğu Karadeniz BYK Başkanı Suat Gürkök, EMİTT Fuarına katılarak sorumluluk alanımızdaki illerdeki turizm müdürlerini ziyaret ederek bölge turizminin gelişmesi için yapılacaklar konusunda görüşmeler yaptıklarını aktardı. Gürkök şöyle konuştu: “TÜRSAB olarak hedef pazarlarda önemli çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki turizm sezonunda geçen yıla göre bir karşılaştırma yaparsak çok daha yoğun bir ilginin bölgemize olacağını görmekteyiz. Bu konuda tarafların yapabilecekleri faaliyetler konusunda EMİTT katılımcıları ile çok güzel ilerlemeler sağlanmıştır.  En önemli izlenimim bölgemizin turizm konusunda yeterli çabayı gösterdiğini burada görmekteyiz. Özellikle turizm bakanlığına ve illerimizdeki valilerimiz, büyükşehir belediye başkanlarımız ve il belediye başkanlarımıza, Ticaret ve Sanayi Odaları başkanlarımıza, bölgedeki üyelerimiz olan acentelerimize göstermiş oldukları yoğun ilgi ve destekten dolayı bu platformda onlara bir daha teşekkür etmek istiyorum. Çünkü turizm çok kompleks bir faaliyet olduğu için bir saat gibi bütün tarafların uyum içinde çalışması gerekiyor. Bölgemiz bu uyumu çok güzel bir sağlamıştır.”

Gürkök, Fuarda; Türkiye’nin Tatil Destinasyonları, Kış ve Outdoor Turizmi Destinasyonları, Oteller ve Turizm Merkezleri, Tur operatörleri, acenteler ve oteller ziyaretçilerine birbirinden renkli tatil destinasyonlarını sunduklarını kaydetti. Gürkök, Doğu Karadeniz’in bütün illeri de EMİTT Turizm Fuarında çok başarılı bir tanıtım çalışmasında bulunduklarını ifade ederek bütün üyelere teşekkür etti.