Fuarda, Trabzon, Artvin, Gümüşhane, Giresun ve Ordu illerinin coğrafi ürünleri Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Desteğinde açılan stantta sergileniyor. Doğu Karadeniz Bölgesinin zengin yöresel ürünlerinin renk kattığı YÖREX fuarına yerli ve yabancı firmalar ile yapılan ticari bağlantılarla ekonominin büyütülmesine destek sağlanıyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın da destek verdiği fuara katılan bölgemizden firmaların ürünlerinin ziyaretçilere tanıtımını yapılıyor. Sergilenen yöresel ürünlerden fuar ziyaretçilerine hediye olarak sunuluyor.
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, YÖREX'e her yıl geldiğini, her bölgeden, her ilden Türkiye'nin zenginliğinin YÖREX'te sergilendiğini söyledi.
 
YÖREX'in bir vizyon işi olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Antalya çok önemli bir iş yaptı, senelerdir çok büyük bir emek veriyorlardı. Attıkları tohum tuttu. Yüzlerce yöresel ürünün ekonomiye kazandırılmasına umut oldu. YÖREX ile KOBİ'lerimiz hem ürünlerini tanıtıyor hem de büyük firmalarla iş bağlantıları sağlıyorlar. Bu yıl da muhteşem bir fuar ortaya çıkmış. Anadolu'nun ruhu, kimliği, tüm renkleri burada toplanmış" diye konuştu.
 
Hisarcıklıoğlu, halihazırda 3 yöresel ürünün Gaziantep Baklavası, Aydın İnciri ve Malatya Kayısısı Avrupa'da tescillendiğini belirtti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da YÖREX'i Fuarını uluslararası niteliğe kavuşturmak istediklerini belirterek, “Uluslararası fuar olması demek, Türkiye'nin her yerinden burada sergilenen ürünlerin dünyanın her yerine pazarlanması demektir.”dedi.  Çavuşoğlu, “Bunu yapabilmek için dünyanın her yerinden alım heyetleriyle üreticilerimizi ve ürünlerimizi buluşturmamız lazım." diye konuştu.

 
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da Türkiye'nin en önemli saklı güçlerinden birisinin yöresel ürünler olduğunu belirterek bir yöresel ürünün kendi ülkesinde yaygınlaşmadan küresel ölçekte marka haline gelemeyeceğini dile getirdi.
 
Elvan, dünyada güçlü olarak ayakta kalmanın şartının üretmekten geçtiğini ifade etti.
 
Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr. Habip Asan da 10 Ocak 2017'de yeni bir patent kanunun yürürlüğe girdiğini anımsatarak, artık coğrafi işaretlere 3 ay gibi kısa bir sürede tescil yapabildiklerini kaydetti.
 
Bu yıl sonundan itibaren coğrafi işaretlere logo kullanım zorunluluğu getirileceğine işaret eden Asan, şu anda 210 tescilli coğrafi işaret olduğunu dile getirdi.
 
TOBB’un desteğiyle Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından,  ANFAŞ Antalya Fuar Merkezinde düzenlenen  8. Yöresel Ürünler Fuarı'nın (YÖREX) açılışı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.​ Açılışa Doğu Karadeniz Bölgesi’nden Ticaret ve Sanayi Oda Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.