Fırat Kalkanı Herakatı’nda Suriye’nin El Bab kentinde terör örgütü DEAŞ unsurlarıyla çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Kerem Çalışkancı’nın Ordu’nun Fatsa ilçesindeki baba ocağına Türk bayrakları asıldı. 
Fatsa ilçesine bağlı Bahçeler Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabul eden acılı baba Ahmet Ali Çalışkancı, oğlunun cenazesini yakınları ile birlikte bekliyor. Acılı baba Ahmet Ali Çalışkancı gazetecileri yaptığı açıklamada, “Evimde oturuyordum; yetkililer geldi ve bana oğlumun şehit olduğu haberini verdiler. Evladımızı kaybettim, çok üzgünüm. 3 çocuğum var; 2'si erkek, birisi kız. Şehit olan o en küçük oğlumdu. 6 ay önce görevine başlamıştı. Toplamda eğitim süreci de dahil. Okulunu bitirdikten sonra kendisi uzman çavuş olmayı istediğini belirtti. 'Ben 25 yaşındayım, kendi kararımı vermek istiyorum' deyince daha da üzerine gitmedik. Cerablus’ta olduğunu biliyordum ama orada değilmiş. Ablası sadece El Bab’da olduğunu biliyormuş. Ona telefonla yerini bildirmiş. 'Baba ve anneme burada olduğumu söylemeyin' demiş. Bizim vatanımız, vatan sağ olsun. Bu vatan görevi. Ahmet’in, Mehmet’in oğlu gitmezse kimin oğlu gidecek?" dedi. 
Köydeki evlerini Kerem ile birlikte yaptıklarını belirten acılı baba, "Bayramda buradaydı, evi beraber yaptık. Oğlum bekardı. Devamlı 'evlendir beni' diyordu fakat kısmet olmadı” diye konuştu. 
Şehit Uzman Çavuş Kerem Çalışkancı’nın yarın Ordu’nun Fatsa ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.