Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden ve hain emperyalizme taşeronluk yapan kesimlere kahramanca canları bahasına kendilerini siper eden, minnet borçlu olduğumuz AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ 15 Temmuz demokrasi zaferimizin sene-i devriyesinde Minnet ve şükranla yad ediyoruz. Bu kutlu günümüzde Şehitlerimiz için içimiz buruk,  ancak kazanılan zafer için bir o kadar da gururlu bir şekilde Aziz şehitlerimize bir kez daha şükranlarımızı arz ederek, emperyalizme ve hainlere darbe indiren bu aziz şehitlerimize Yüce Allahtan rahmet diliyor, ailelerine ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Büyük Türk Milletinin Dünya’ya verdiği örnek gösterilen bir demokrasi günü olan 15 Temmuz Kutlu gününde, Kahraman mücadelede gazi olan değerli gazilerimize de aynı şekilde şükranlarımızı sunuyor, şehit ve gazi yakınlarımızın bir kez daha acılarını paylaşıyoruz. Bu cennet Vatanımız için, Ülkemizin bekası için bugüne kadar savaş ve terör mücadelelerinde şehit düşen tüm kahraman şehitlerimize aynı şekilde şükranlarımızı sunarak, hayırla yad ediyoruz, hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. 

Bizler ihracatçılar olarak medarı iftiharımız Aziz şehitlerimizin bizlere ve çocuklarımıza emanet ettiği bu cennet vatanın;  ekonomik olarak da Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alması için hain darbe girişimleri ile bileğinin bükülemeyeceğini anlayan emperyalistlerin yöneldiği ekonomik komplo teorilerini de yok ederek Ülkemizi şanlı tarihi gibi ekonomik olarak da hak ettiği düzeylere ulaştırma konusunda canla başla mücadele etmede kararlıyız.   

Bu vesile ile 15 Temmuz demokrasi şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizin hatırası önünde saygıyla eğilerek kendilerine minnetlerimizi arz ediyoruz.