Bölge olarak en düşük kan bağışın Giresun’da yapıldığını belirten Bahadır, "Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi olarak Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Giresun illerine hizmet vermekteyiz. Bölgede 43 hastane ile protokol yapılmıştır. Bölgemizde gönüllü kan bağışçısı sayısı yeterli olmadığı için, toplanan ve saklanan kan miktarı maalesef bölge kan ihtiyacımızı karşılamamaktadır” dedi.

Trabzon Kızılay Bölge Kan Merkezi olarak bölgedeki tüm hastanelerin kan ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını kaydeden Bahadır, “Türk Kızılayı bağışlanan kanın, ihtiyacı olan kişiye ulaşmasına kadar geçen tüm süreçleri kontrol altına alan uluslararası standartlarda bilimsel bir sistem oluşturmuştur. Trabzon Kızılay Bölge Kan Merkezi olarak bölgedeki tüm hastanelerin kan ihtiyacını karşılamaya çalışmaktayız. Hastane kan merkezleri ihtiyaç duyulan kan miktarını belirleyip, istek yapmaktadır. Türk Kızılayı personeli tarafından kan uygun koşullarda hastane kan merkezine ulaştırılmaktadır. Hasta yakınları bu sistem sayesinde kan aramak, kanı taşımak ve ücret ödemek durumunda kalmamaktadır. Kanın, hastaya en güvenli şekilde ulaştırılması ancak bu yolla mümkün olabilmektedir” diye konuştu.

Kan vermenin insan sağlığı izin zararlı olmadığını hatırlatan Bahadır “Bilimsel araştırmalara göre 18- 65 yaş arası sağlıklı her birey 3 ayda bir (yılda 4 kez ) kan bağışlayabilir. Ramazan ayı sebebiyle kan bağışlarında önemli düşüşler yaşanmakta, fakat kan ihtiyacı azalmadan devam etmektedir. Bugün başkalarının , yarın sizin veya yakınlarınızın kana ihtiyaç duyabileceğinin siz de farkındaysanız. Sadece 20 dakikanızı ayırarak bir hayat kurtarabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca Zağnos Vadisi, Uzun Sokak ve zaman zaman çeşitli camilerde 21.00-00.30 saatleri arasında ekiplerimiz kan bağışı alacaktır. Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi herkesi gönüllü kan bağışçısı olmak için kan bağışına davet ediyoruz” şeklinde konuştu.