Uzun süredir tedavi gördüğü GATA'da yaşamını yitiren Kore Gazisi Hakkı Uzunosmanoğlu (80), memleketi Giresun'da toprağa verildi. 
     Bağırsak kanseri teşhisiyle uzun süredir Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi gören Hakkı Uzunosmanoğlu, önceki gün vefat etti. 
     Yakınları tarafından hastane morgundan alınarak memleketi Giresun'a getirilen Kore Gazisi Uzunosmanoğlu'nun cenazesi, Çınarlar Camisi'ne götürüldü. Uzunosmanoğlu'nun cenazesi, askeri törenin andından öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Keşap ilçesi Fındıklı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi. 
     Törene Uzunosmanoğlu'nun ailesi ve yakınları ile İl Jandarma Komutanlığında görevli Albay Ersoy Gündüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür ve vatandaşlar katıldı. 
     Uzunosmanoğlu'nun oğlu Abdulkadir Uzunosmanoğlu, AA muhabirine duygularını şöyle ifade etti: 
     ''1 Kasım 1931'de dünyaya gelen babam ne acı tesadüftür ki 1 Kasım 2011 yaşama veda etti. Babam Kore Savaşı'na katılmış bir gaziydi. Ordu donatım sınıfında Astsubay Kıdemli Başçavuş olarak görev yapmıştı. GATA'da bağırsak kanseri hastalığından dolayı tedavi görüyordu. Kurtarılması için çok uğraştık ancak başaramadık. Geride 4 çocuk ve 5 torun bıraktı. Acımız büyük. Allah rahmet eylesin.''