Görele Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak Genel Cerrah Opr. Dr. A. İbrahim Ulusoy katıldı. Göreleli kadınlara meme kanserinin oluşumu ve korunma yollarını anlatan Ulusoy, "Meme, süt bezleri ve onları meme başına taşıyan kanallardan oluşur. Meme kanseri ise bu kanallarda ve meme dokusunda hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalmasıyla meydana gelir. Kadınların ailesinde meme kanseri olan varsa kendisinin de yakalanma oranı yüzde 2 ile 5 oranında artıyor. Eğer hem ailede hem de kız kardeşte varsa yüzde 8 oranında artıyor" dedi.
Erken yaşta adet görüp geç yaşta menopoza giren ve hiç doğum yapmamış kadınlarda veya 35 yaşından sonra doğum yapan kadınlarda meme kanserine yakalanma riskinin arttığını ifade eden Ulusoy, bunlarla birlikte aşırı şişman olan kadınlarda da yakalanma oranı artarken, alkol kullanan kadınlarda ise yüzde 41 oranda meme kanseri olma riskinin olduğunu bildirdi.
Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ise sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet verdiklerini belirterek, “Bu anlamda ilçemizdeki kadınların sağlık konusunda bilmeleri gereken konular hakkında kadınlarımızı bilgilendiren Görele Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Opr. Dr. A. İbrahim Ulusoy’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.