Giresun Valisi ve DOKA Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Şahin başkanlığında, bir otelde yapılan toplantıya Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, il genel meclisi ile ticaret ve sanayi odalarının başkanları katıldı.
Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada DOKA'nın 6 ili kapsadığını ve ülke çapında 6 ille çalışan başka bir ajans olmadığını söyledi.
Bölgeye hizmet için daha fazla emek sarf edilmesi gerektiğini, bu nedenle 6 ilin aynı ajansta oluşunun çalışmaları zorlaştırdığını ifade eden Vali Şahin, şöyle konuştu:Ajansın Trabzon, Rize, Artvin illeri için ayrı, Ordu, Giresun ve Gümüşhane için de ayrı bölgeye ayrılması için müracaatta bulunacağım. Türkiye'de sadece 2 ajans da 5 il kapsamında diğerleri 4,3,2 ama bizim bölgemiz 6 ili kapsıyor. Diğer Valilerimiz ve Belediye Başkanlarımız'ın da böyle düşüneceklerine inanıyorum."
Geçen yıl DOKA'ya 81 proje başvurusunun yapıldığını ve bu başvurulardan 29'unun geçer not aldığını dile getiren Vali Şahin,"Doğrudan Faaliyet Destek kapsamında da 73 müracaatta bulunulmuş ve yine bağımsız değerlendirmeyi yapan görevlilerin tespitiyle 32 proje geçer not almıştır"dedi.Vali Şahin'in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.