Alınan bilgiye göre, bir süre önce Şalpazarı Özel İdare Müdürü Osman Demir'i cep telefondan arayan bir kişi, kredi kartı hesabının bulunduğu bir bankadaki bu hesabından terör örgütüne para gönderildiğini savundu.

Terör örgütüne bir daha para gönderilmesini önlemek için bankada bazı işlemler yapılması gerektiğini ileri süren zanlı, bu işlemlerinin yapılabilmesi için Demir'i, hesabının bulunduğu bankaya yönlendirdi.

Şalpazarı'nda oturan Demir de bu ilçede söz konusu bankanın şubesinin olmaması nedeniyle otomobili ile bu bankanın Vakfıkebir ilçesindeki şubesine gitti.

Bu süreçte cep telefonu açık olan ve zanlı ile telefonda görüşmeyi sürdüren Demir, yine zanlının yönlendirmesiyle Vakfıkebir'deki banka şubesine girerek kredi kartındaki 13 bin lirayı çekip, zanlıya bildirdi.

Osman Demir daha sonra bu parayı, bir süre sonra kendisine iade edileceğini ileri süren zanlının isteğiyle, zanlının verdiği başka bir banka şubesindeki hesaba aktardı.

Parayı havale ettikten sonra telefonla konuştuğu zanlının kendisine "paraya çevrilecek başka bir varlığınız var mı-" diye sorması üzerine dolandırıldığını anlayan Demir, Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Vakfıkebir Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi oldu.

Polis, Demir'i dolandıran zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.