Telefon ve internet üzerinden her gün yeni bir dolandırıcılık yöntemi keşfeden şahısların bu kez ki oyunu hayretler uyandırdı. Trabzon’da polise başvuran M.E. soysal paylaşım sitesinde ki profil hesabının şifresinin kırılarak ele geçirildiğini kendi rızası dışında akraba ve arkadaşlarına bir şeyler gönderildiğini ifade etti. 
Olayla ilgili ifadesi alınan A.A. ise oğlunun facebook üzerinden kayınbiraderi ile konuşurken, kayınbiraderinin oğluna telefonunu faturalı olup olmadığını sorduğunu, kendisinin de faturalı demesi üzerine karşı tarafından “Ünlü bir elektronik mağazasından” gelen mesaja evet yazarak onaylamasını istediğini bu şekilde hediye kazanacağını söylediğini ifade etti. . 
Kendisinin de gelen mesaja ‘Evet’ yazdığını ve telefonundan 2 defasında 30 Tl 1 defaya mahsus olmak üzere de 15 Tl toplamda 75 Tl dolandırıldığını kaydetti. Konuyu kayınbiraderine sorduğunda ise facebook adresinin çalındığını öğrendiğini ifade eden A.A. olayı gerçekleştiren şahıs veya şahıslardan şikayetçi oldu. 
Olayla ilgili polisin yaptığı araştırmada dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiği ileri sürülen K.U. adlı şahıs tespit edildi. Ancak şahsın il dışında ikamet etmesinden dolayı ifadesi alınamazken soruşturmanın devam ettiği bildirildi. 
Bu dolandırıcılık olayının bir benzeri de yine Trabzon’da Boztepe Mahallesinde meydana geldi. Aynı yöntem ile dolandırıcılan S.R.’de  kaynı ile konuştuğunu sanarak telefonuna gelen mesaja evet diyerek karşılık verdi ve 140 TL dolandırıldı.  Bu olayın şüphelisinin ise Z.Y. isimli bir kadın olduğu bu kadının da il dışında ikamet ettiği bildirildi. 
Dolandırıcıların ise bu şekilde Türkiye’de çok sayıda insanı dolandırdığı ve hatta küçük meblağlarla kendilerine servet yaptıkları kaydedildi.