61SAAT HABER SERVİSİ - Dolar ve Euro’da yaşanan ciddi artış Türkiye ekonomisinde zor günlerin yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ABD’nin Türkiye’ye karşı uyguladığı yaptırımlardan kaynaklı artış gösteren kurdan Trabzon’da da özellikle inşaat sektörü etkilendi. 
61saat.com’un telefon ile ulaştığı Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Aytaç Aydoğan, ülke ekonomisinde yaşanan sıkıntıya dikkat çekerek, “ Piyasaların oturmasını beklemeden kimsenin yatırım yapmasını beklemek doğru olmaz. Açıklanan ekonomik paketten sonra piyasalar tekrar rahata kavuşacaktır diye umuyoruz” dedi. 

Trabzon’da son 1 haftada inşaat sektöründe ciddi artışlar yaşandığına dikkat çeken Aydoğan, “Son 1 haftada inşaat sektöründe betonda ödemede ciddi artışlar var fiyatlama anlamında. Bu artışların en tabi önemlisi inşaatta konut sektöründe daire fiyatlarının yükselmesi beklenir, yeni inşaatlarda daralma beklenir. Aslında alıcı için ciddi bir fırsat. Ama faizlerin yüksekliğinden kaynaklı satışlarda baskı var. İnşaat sektöründe daralma söz konusu. Ama ihracatta kurların yüksekliği ve turizmde gelir artabilir. Ama inşaatta ciddi bir daralma bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Trabzon’da vatandaşların şikayetçi olduğu daire fiyatlarının yeniden yükselip yükselmeyeceği sorusuna ise Aydoğan,  “Şikayetçi olunan fiyatlar 300 - 400 bin TL’lik daireye 700 bin TL diyenlerdi. Onlar zaten fiyatları indirdi. Orada köpük vardı balon vardı o balon indi. Ama normal inşaat maliyetleri açısından bakıldığında konut inşaatı yapan firmalar maliyet artışlarını ister istemez fiyatlara yansıtmak zorunda kalacaktır” dedi. 

Aydoğan, “Devletimizin de ülkemizin de Allah yardımcısı olsun. Zor bir süreçten geçiyoruz inşallah düzeleceğiz” ifadeleriyle sözlerini bitirdi.