61SAAT HABER SERVİSİ

Kaşüstü Minibüscüleri ve Otobüscüler Kooperatif Başkanı Süleyman Çalışkan, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde açıklamalarda bulundu.

YANLIŞ BİLGİLENDİRDİLER

Yomra şoförler esnafı olarak uzun yıllardan beri yolcu taşımacığılı yaptıklarını ifade eden Çalışkan, “Trabzon şoförler odasının yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanımızı yanlış bilgilendirerek Yomra’da 60 civarında toplu taşıma esnafı olmamıza rağmen Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yolcu ulaşım sorunu varmış gibi beyanlarda bulunmaları neticesinde bu eksik bilgilerden dolayı başkanımız Murat Zorluoğlu, havaalanı dolmuş durağının diğer şehir içi dolmuşlarından takviye ederek hatlarının Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kadar uzatılması gerektiği yönünde bir kamuoyu açıklaması yapmıştır. Bu şekilde bir uygulama gerçekleşirse Yomra toplu taşıma esnafının ticari faaliyeti bitme noktasına gelecektir. Adaletine inandığımız ve güvendiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun bu konudaki mağduriyetimizi gidereceğinden kuşkumuz yoktur” dedi.

MAĞDUR EDİLMİŞ YOLCUMUZ YOK

Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın başkanımızdan Yomra ilçemizdeki tüm toplu taşıma esnafımızı dinlemesini istirham ediyoruz. Şoför esnafımızı temsil eden Trabzon Şoförler Odası, belediye başkanımızı yanlış bilgilendirmiştir. Bizim bu mağduriyetimiz önceki yıllardan beri devam etmektedir. Bilgilendirme hataları giderildiğinde sorun ortadan kalkacaktır. Bizler Yomra toplu taşıma esnafları olarak 13 araçla Kaşüstü merkez Cevahir kavşağından hastaneye 2018 yılında Büyükşehir Belediyesi’nce ihale yoluyla kurulan bir durakla ayrıca 6 araçla da Trabzon Çömlekçi’den hastaneye yolcu taşımaktayız. Kurulu hatlarımız ve çalışma düzenimiz bulunmaktadır ve mağdur edilmiş bir yolcumuz yoktur. Zaten aşırı yoğun olan meydan havaalanı  dolmuş durağı takviye edilecek olan araçlarla ancak kuyrukta bekleyen kendi yolcusunu bir nebze olsun rahatlatabilir. Zaten biz kendilerine gerekli açıklamayı yaptığımızda sorunu anlayacak ve sorun kendilerinin öncülüğünde çözülmüş olacaktır.”

İSTEKLERİNİ SÖYLEDİLER

Çalışkan, şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediye Başkanımızdan isteğimiz kendi ilçemizde kendi yolcumuzu bizlerin taşımasıdır. Özellikle biz Kaşüstü minibüs durağı olarak maddi manevi çok bedeller ödeyerek durağımızı resmileştirdik. Bundan sonra bir mağduriyet olursa buna kimsenin gönlü razı olmayacağı gibi bizler de razı olmayacağız.”