Dornaz Alfa nedir? Corona Virüs ilacı bulundu mu? İşte aylardır tüm dünya bu soruların cevabını arıyordu.

Müjdeli haber Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan geldi. 1 aydır labaratuarda çalışmalarını sürdüren twitter hasıbandan açıklama yaptı. Ovalı "1 aydır lab.da çalıştığımız bir ilacın ismini 23 nisanda açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyorki insanların hayatını kurtarabilir. Insanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarima tesekkur ederim" ifadelerini kullandı...

Dornaz Alfa nedir?
DNA'yı seçici olarak klivaj eden enzim olan rekombinant insan deoksiribonükleaz I'nın oldukça saf bir çözeltisidir. Dornaz alfa, kistik fibroz hastalarının balgam/mukusunda bulunan DNA'yı hidrolize eder, ac'lerdeki viskoziteyi azaltır ve salgıların daha iyi temizlenmesini sağlar.

Dornaz Alfanın bir ay sonunda akciğer fonksiyonlarını plaseboya ya da tedavi verilmemesine kıyasla iyileştirdiğine dair kanıt bulundu, bu iyileşme 6 aydan iki yıla kadar daha uzun sürdürülen araştırmalarda da görüldü; bu uzun çalışmalarda alevlenmeler de daha az görüldü. Bir araştırmada dornaz alfa ile tedavi masraflarında %18’den %38’e kadar maliyet tasarrufu sağlandığı bulundu. Daha önce diğer ilaçlarla kıyaslamak için çok araştırma yapılmamış. Ercüment Ovalı klinik testlerle iyi sonuç alınabileceğini söylüyor. Araştırma sonucunda klinik test önemli. Daha önce diğer ilaçlarla kıyaslamak için çok araştırma yapılmamış. Ercüment Ovalı klinik testlerle iyi sonuç alınabileceğini söylüyor. Araştırma sonucunda klinik test önemli. Dornaz alfa, vücutta bulunan ve DNaz adı verilen bir proteinin insan yapımı versiyonu ve rekombinant insan deoksiribonükleaz 1 veya rhDNaz olarak da bilinir. Kistik fibrozis hastalığının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.