Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi sitesinde bulunan bir yemek şirketinde “Yiyecek Hazırlama ve Yardımcı Eleman Eğitim Kursu” alacak olan 15 down sendromlu, katılımcılara ikramları kendileri servis yaptı. Törende konuşan Samsun Vali Yardımcısı Hasan Ersan, proje ve hizmetlerde toplumun tüm kesiminin engelli insanlara sahip çıkıp, topluma kazandırılması için elinden geldiğini yaptığını söyledi. Vali Yardımcısı Ersan, "Engelli halkımız için elimizden geleni yapmak hepimizin görevidir. Eğitimden, sağlığa, kültürden sanata ve istihdama kadar her alanda engelli insanlarımızın yaşamlarında eksiklik ve eziklik hissettirmeden tüketen değil, üreten bir birey olarak topluma hizmet etmesini sağlayacak imkanları sunmak uygar ve modern toplum olmanın gereği olduğunu düşünüyorum" dedi.

Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altıntaş ise İŞKUR İl Müdürlüğüyle hayata geçirdikleri projeyle 15 down sendromlu bireyin 6 ay boyunca eğitim alacağını söyledi. Başkan Altıntaş, "Bu arkadaşlarımız eğitim aldıktan sonra inşallah kendilerinin fast food gibi alanlarda çalışabileceklerini hep beraber göreceğiz. Amacımız bu bireylerimizin eğitim aldıkları zaman neler yapabildiklerini göstermektir. Toplumumuz bunu görecek. Bugün güzel bir açılış yaptık. Bunu daha da ilerleteceğiz. Toplumumuzun bizim yanımızda olması bizi gururlandırdı. Bu çocuklarımızın istihdam edileceği daha projelerimiz var" diye konuştu.
Konuşmalarından ardından eğitim kursunun açılış töreni için kurdele kesimi Samsun Vali Yardımcısı Hasan Ersan, eski İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, eski Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, down sendromlu bireyler ve diğer katılımcılar tarafından kesildi. Kurdele kesimi sonrası 15 down sendromlu birey katılımcılara hazırlanan çeşitli ikramları servis yaptılar.