Karal’ın açıklamaları şu şekilde: “Değerli Üyelerimizin teveccühü ile 23 Şubat 2014 tarihinde göreve başlayan Yönetim Kurulumuz; Ülkemizin ekonomik olarak kalkınması ve sosyal şartların iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik her türlü katkının konulması, mesleğimizin gelişmesi, üyelerimizin bilgi birikimlerinin artırılması, bilimin ve mühendislik uygulamalarının toplum yararına kullanılması, üye çıkarlarının korunması, üyelerimiz arasında dayanışmanın sağlanması gibi birçok görevi yerine getirme bilinci ile çalışmıştır. 

Bu bağlamda; üyelerimizin gerek kamu, gerek özel sektör ve gerekse serbest piyasa alanlarında mesleki özlük haklarının iyileştirilmesi için, meslek alanımızla ilişkili  kurum ve sektör temsilcilerine görüş ve önerilerimiz gerekçeleriyle sunulmuş, TMMOB  içi gerçekleştirilen toplantı ve sempozyumlarda, EMO Genel Merkez Kurullarında en etkin şekilde dile getirilmiştir.
Mesleğimizin en iyi şartlarda icra edilebilmesi  verimliliği ve üretkenliği artıracağından, meslek odalarının tespit ettiği sıkıntıların çözümü için yol haritalarının ivedelikle uygulanabilir hale getirilmesi gerekmektedir.   Mesleğimizin icrası noktasında yaşanan sorunların, meslek eğitimi, icrası, denetimi, geliştirilmesi, standartların oluşturulması ile ilgili paydaşların ortaklaşa çalışamamasından kaynaklı olduğunu düşünmekteyiz. 

YAYLALARDAKİ ELEKTRİK SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR
Bölgemizin sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlik özellikle son yıllarda turizm alanında kendini iyice hissettirmeye başlamıştır. Turizmdeki bu gelişmelere yaylalarımızın ve yayla kültürünün etkisi küçümsenemeyecek derecede önemlidir. Bölge insanımız için yayla kültürü ve yaşamı vazgeçilmezdir. Yaylalara elektrik enerjisinin önündeki kanuni düzenlemeler ivedilikle çözüm beklemektedir. Bu soruna kanuni düzenlemelerin yanında biz mühendislerde farklı bir çözüm arayışları içinde olmalıyız. Güneş ve rüzgar enerjisinden yeterince yararlanmak için projeler geliştirmemiz gerektiği düşüncesindeyiz. EMO olarak önümüzdeki dönem bu doğrultuda yapılacak projeler içerisinde olmayı hedeflemekteyiz. 

YAYLA TURİZMİNDE İDDALIYSAK ALTYAPI SORUNLARI ORTADAN KALDIRILMALI
Özellikle son yıllarda hızla gelişen doğu Karadeniz Turizmi için yayla yaşamı ve kültürü son derece önem arz etmektedir. İlimizin ve bölgemizin ekonomik gelir kaynağının eğitim, sağlık, kültür ve yayla turizmi olduğunu sürekli söyleriz ancak, hala bir çok yaylalarımızda elektrik enerjisi ve yeterli hizmet kalitesine sahip olduğu söylenemez. Eğer gerçekten yayla turizmi konusunda iddialı isek yaylalarımızdaki elektrik enerjisi, su ve sosyal tesisler gibi alt yapıların bir an önce tamamlanması gerekmektedir. SORUMLULUĞUMUZUN

ÖNEMİ HEP AKLIMIZDA
Bizler yönetim olarak; adalet, kardeşlik, kurum aidiyeti, birlik beraberlik üzerine oturmuş, vatanını ve milletini seven, değer yargılarını her zaman gönlünde hisseden bir yönetim anlayışını benimsedik ve bu anlayışla yönetme gayreti içerisinde olduk. Bilim ve tekniğin insanların refah ve sağlığını artırıcı yönde hayata yansıtılmasına öncülük yaparken, karşılaştığımız olumsuzluklara da karşı durmayı birlik ve beraberlik içinde hareket etme sorumluluğumuzun bir parçası olarak gördük. Bu dönemde sorumluluğumuzun önemini hiç aklımızdan çıkarmayarak yapılması gerekenlerin kararını alarak uygulamaya yönelik faaliyetler gerçekleştirdik. Ama biz yinede yapılanların yeterli olmadığı ve yeni dönemde yapılacak çok şeylerin olduğu bilincindeyiz. Hedeflerimizi hayata geçirirken emeği geçen herkese; destek veren yazar, araştırmacı, akademisyen ve uzmanlara; eleştiri ve övgüleriyle bize hizmet yapma şevki veren önerileriyle katkı sunan meslektaşlarımıza; birlikte dayanışma içinde olduğumuz diğer demokratik kitle örgütleri ve onların yöneticilerine teşekkür ediyoruz. 

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİ PROJE VE ARAŞTIRMA 
GELİŞTİRME DÖNEMİ OLARAK GÖRÜYORUZ
Önümüzdeki dönemi proje ve araştırma geliştirme dönemi olarak görüyoruz. Bu dönemde gerek üyelerimize gerekse bölgemize yönelik ulusal ve uluslar arası proje hedefleyen bir ekip anlayışıyla çalışmayı arzuluyoruz. Bizler üyelerimizin ve meslektaşlarımızdan “küçük resmi değil büyük resmi” görmelerini istiyoruz.  
Biz Tüm üyelerimizi EMO Trabzon Şubesi 14. Dönem Olağan Genel Kurulu’na ve seçimlerine bekliyoruz. Gelin hep birlikte Odamıza sahip çıkalım. Şube Yönetim Kurulumuz adına başta siz değerli üyelerimiz olmak üzere, bizleri temsil eden İl Temsilciliklerimize ve Komisyonlarımızda görev alan tüm üyelerimize bizimle yapmış oldukları uyumlu çalışma ve her türlü katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz.”