Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor. 
Tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışan DSİ, Trabzon’un içme suyu problemini de çözüyor. 

Bu kapsamda Trabzon’un içmesuyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan İçmesuyu İsale Hattı inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,’ İçmesuyu kaynağı Atasu Barajı olan “Trabzon İçmesuyu İsale Hattı inşaatı”, tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon’un içmesuyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan iş kapsamında, 14 adet yeni depo, 7 adet yeni terfi merkezi imalatı yapılacak olup, 15 adet depo ve 3 adet terfi merkezinin de iyileştirmesinin yapılacağını söyledi.

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
 Genel Müdür Yıldız,’ 91,5 km uzunluğunda olan isale hattında bugüne kadar, yaklaşık olarak 85,5 km isale hattı, 8 adet depo ve 5 adet yeni terfi merkezinin betonarme imalatı tamamlandığını ifade ederek, % 82 fiziki gerçekleşmenin sağlandı.  işin2021 yılında tamamlanarak, hizmete açılması hedeflenmektedir. Söz konusu projenin tamamlaması ile Trabzon şehir merkezine yıllık 73 milyon m³ içmesuyu verilecektir ’dedi.