Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün, çatısına koyulan ve burada DSİ’nin faaliyetlerinin tanıtıldığı LED Tabela tartışma yarattı. MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “Hiçbir kamu yöneticisinin kamu kaynaklarını bu şekilde verimsiz kullanma hakkı yoktur” dedi.

Tabelanın toplamda 400 bin TL’ye mal olduğunu ileri süren Çakıroğlu, “DSİ’nin 400 bin harcayarak yapmış olduğu bir LED ekran var. 30 metre kare.

Hiçbir kamu yöneticisinin kamu kaynaklarını bu şekilde verimsiz kullanma hakkı yoktur. Buna birinin dur demesi gerekiyor. Hiçbir kamu yöneticisi pasif seçim dönemi stratejisi izleyerek propaganda uygulayamaz. Eğer uygularsa, siyaset kurumu bunu denetlemek ve gereğini yapmakla mükellef olmalı. Hani halkın hizmetçisiydiler. Kamu kurumları, halkın vatandaşın lehine yapmış olduğu çalışmaları reklam aracı olarak kullanmamalı. Kullanırken, kamu kaynaklarını kullanmamaları gerekiyor. Sadece kurumu temsil eden müdürün, nefsine hizmet eden bu pahalı uygulama ayrıca vatandaşın güvenliğini tehlikeye atmaktadır” dedi.

Bölgenin kara yoluna yakın olması nedeniyle güvenlik endişesini de dile getiren Çakıroğlu, “Karayollarının da bu uygulamaya bir an önce dur demesi ve o LED ekranı o israfı ortadan kaldırmalı. Karayollarında olduğu için sürücülerin dikkatini dağıtıyor orada kazalara sebep oluyor. Bu faaliyete icazet veren müdür, şahsi maaşından bu iş için bin TL harcar mıydı?. Bugüne kadar harcamadığı gibi bundan sonra da harcamayacağı gibi para halkın devletin olunca verimli kullanılmıyor heba ediyor pasif seçim dönemi propagandası uygulamalarına son hızla devam ediliyor. Bir an önce bu alışkanlıktan vazgeçilmeli. İlgili kurum ve kuruluşları göreve davet edilmeli.  

Gelişmiş hiçbir ülkede bu tür uygulamalar olmadığı halde o ülkeler bizim ülkemizden daha mı az gelişmiştir. Eğer bir kurum faaliyetlerini halkla paylaşmak istiyorsa, 21.yy’ın buluşu internet üzerinden web sayfası üzerinden yapmalı. Böyle pahalı yöntemlerin hiç kimseye faydası yoktur. Trabzon’un DSİ’den alması gereken bir çok hizmet kaynaksızlık yüzünden beklemektedir.
Bu düşünceyle kendilerini kınadığımızı vatandaş olarak yaptıkları yanlışların farkında olduğumuzu söylemek isterim.” İfadelerini kullandı.