Toplantıda; Ülkemizde yaşanan taşkınlara kalıcı çözüm bulunması amacıyla dere ıslah çalışmalarının münferit havzalar bazında yan kolları da kapsayacak şekilde kaynağından denize kadar ele alınması, havzada taşkına neden olan tüm unsurların (müdahaleler, kapasitesi yetersiz geçiş yapıları, rüsubat problemi, heyelan riski v.b.) tespit edilerek bertarafının sağlanması, istimlak bedellerinin  belirlenmesi ve yeni ihtiyaçların (heyelan ve erozyon kontrolü, köprü, ıslah, bent, yol vb.) planlanarak süratle uygulamaya geçilmesi talimatı verilmiş ve bu kapsamda; Doğu Karadeniz Havzasında seçilen pilot havzalarda Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Eylem Planı  ( TRKEP) çalışmalarına başlanmıştır.
DSİ Genel Müdürü Murat Acu yaptığı açıklamada; ‘’Kurumumuz Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Eylem Planı kapsamında taşkınlar konusunda riskli bölgelerimizden biri olan Doğu Karadeniz’de, taşkın koruma tesisi yatırımlarının yanı sıra, dere ıslah çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürmektedir.

Bu çerçevede Trabzon 22. Bölge Müdürlüğümüz görev alanı içerisinde ki Doğu Karadeniz İllerinden Trabzon, Rize, Giresun, Bayburt ve Gümüşhane’de 2016 yılında toplam 22 taşkın koruma tesisini tamamlayarak vatandaşımızın istifadesine sunulmuş olup toplam yatırım bedeli 124 milyon TL olan tesisiler ile 250 dekar arazi 1 il, 6 ilçe, 25 köy ve 7 mahallede taşkın riski azaltılmıştır. ’dedi.

121 Taşkın Koruma Tesisinin Yapımı Devam Ediyor’’

Genel Müdür Acu; ‘’Trabzon Bölge Müdürlüğümüz görev alanında halen devam eden 121 taşkın koruma tesisi bulunmakta olup toplam yatırım bedeli 884 Milyon TL olan bu tesisler tamamlandığında 5 il, 30 ilçe, 128 köy, 76 mahalle ve 8.960 dekar arazinin taşkın riski azaltılacaktır. ’dedi.

‘’2017 Yatırım Programına 53 Yeni Taşkın Koruma Tesisi Daha Teklif Edildi’’

Genel Müdür Acu;‘’2017 yatırım programına 53 yeni taşkın koruma tesisinin daha teklif edildiğini belirterek, toplam yatırım bedeli 848 milyon TL olan bu tesislerle birlikte 4 il, 17 ilçe, 45 köy, 8 mahalle ve 2.945 dekar arazinin taşkın riski azaltılacaktır.’’

‘’2016 Yılında 52 Km Dere Yatağı Temizlendi’’

DSİ Genel Müdürü Murat Acu 

‘’DSİ 22. Bölge Müdürlüğü sınırları dahilinde yapılan taşkın koruma tesislerinin yanı sıra, taşkınların önlenebilmesi için büyük önem arz eden, dere ıslah çalışmalarına da ara vermeden devam edildiği ve 2016 yılında bölge illerinde gerçekleştirilen toplu makineli çalışmalar kapsamında 52 155 m dere yatağının temizliğinin yapılarak temizliği yapılan derelerde 6 300 metre de istifli taş tahkimat yapıldığını belirtti.

‘’Hedef 2017’de 120 km Dere Yatağını Temizlemek’’

DSİ Genel Müdürü Murat Acu  Son olarak;

2017 yılında ise toplu makinalı çalışmalar kapsamında yatak tamiri yapılacak toplam dere uzunluğunun 120 km olarak planlandığını belirterek bütün bu çalışmaları yapmamızda en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, çalışmalarda emeği geçen idareci ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. ’dedi.