BAKAN EROĞLU TALİMAT VERMİŞTİ 

Doğu Karadeniz Havzası Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Eylem Planı (TRGEP) Çalışmaları 6 Ekim 2016 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda yapılan toplantıda Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.  Veysel EROĞLU tarafından, Ülkemizde yaşanan taşkınlara kalıcı çözüm bulunması amacıyla dere ıslah çalışmalarının münferit havzalar bazında yan kolları da kapsayacak şekilde kaynağından denize kadar ele alınması, havzada taşkına neden olan tüm unsurların (müdahaleler, kapasitesi yetersiz geçiş yapıları, rüsubat problemi, heyelan riski v.b.) tespit edilerek bertarafının sağlanması, istimlak bedellerinin  belirlenmesi ve yeni ihtiyaçların (heyelan ve erozyon kontrolü, köprü, ıslah, bent, yol vb.) planlanarak süratle uygulamaya geçilmesi talimatı verilmiş ve Doğu Karadeniz Havzasında seçilen pilot havzalarda Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Eylem Planı (TRKEP) çalışmalarına başlanılmıştır. 
 
TRABZON’DA DERELERİN ÜSTÜ AÇILACAK 

Bu kapsamda DSİ 22. Bölge Müdürlüğü Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Eylem Planı toplantılarını Trabzon ve Giresun’da gerçekleştirildi. Trabzon’daki toplantı DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nde Vali Yücel YAVUZ başkanlığında yapılırken, TRGEP kapsamında pilot havzalar içerisinde yer alan dereler sunum eşliğinde masaya yatırıldı. DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut BERBER, taşkın hasarlarını en aza indirmek maksadıyla derelerin üstünün açılması gerektiğini belirtirken, konu ile alakalı ilçe belediye başkanları, çeşitli kamu kurumlarının bölge ve şube müdürlerinin de görüşleri alındı.  
 
GİRESUN’DA KAMA DERESİ MASAYA YATIRILDI 

Bir diğer TRGEP toplantısı ise Giresun’da gerçekleştirildi. Pilot derelerden biri olan Giresun ili Merkez Kama Deresinde yapılan çalışmalar hakkında DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut BERBER’den bilgi alan, Vali Yardımcısı Recep UZAL , daha sonra İnşaat Mühendisi Hüseyin KUDUBAN tarafından yapılan sunum üzerinde DSİ heyeti ile fikir alışverişinde bulundu.