Trabzon'da Ocak ayında yapılacak Genel Kurul öncesinde Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Basını ile bir araya geldi. Kent Konseyinin 3 yıllık faaliyetleri ve vatandaşa Ortahisar da neyi görmek istediğinin sorulduğu anketin sonuçlarını açıklayan Ayyıldız, 
"Bugün bir araya gelmemizin amacı da göreve geldiğimizden itibaren geçen süre içerisindeki faaliyetlerimizi anlatmak, bundan sonraki süreçte de gideceğimiz hedeften bahsetmektir.
Kent konseyleri nedir, görevleri nelerdir isterseniz bunları kısaca hatırlayalım.
Kent Konseyinin amacı; Kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunmaktır.
Kent konseyi olarak bizler karar verici ve uygulayıcı bir makam değiliz ama kentin yararlarını gözeterek istekleri öne çıkarmak en büyük görevimizdir. Biz de Ortahisar’ımız için bu görevimizi yerine getirmek için çalışmalarımızı gerçekleştirdik" dedi

Ayyıldız, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Kapalı ve birebir toplantılarda şehrin isteklerini ve beklentilerini şehrin yöneticilerine, bürokratlarına ve siyasilerine aktardık.
Bu toplantıları gerçekleştirirken kentin gerçek sahibi olan Değerli Ortahisarlıları da dinledik. Beklentilerini, isteklerini, eksikleri ve ihtiyaçları sorduk.
Çok önemli bir anket çalışması gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızı dinledik ve yüzlerce farklı görüş aldık. Bu görüşleri rapor haline getirdik. Raporumuzu şehrimizin yöneticileri ve siyasileriyle paylaştık. Paylaşmaya da devam edeceğiz.
Bu çalışmaları yaparken Trabzon ile ilgili çok önemli bir gerçeği öğrenmiş olduk. Yapılan anket çalışmasına Trabzon’dan daha çok şehir dışından ve yurt dışından talep olduğunu gördük.  Farkındalık olması açısından  ankete katılarak fikirlerini söyleyen birkaç arkadaşımızı da bugün toplantımıza davet ettim" 

Anketle ilgili bilgi veren Ayyıldız, "Peki bu anketle birlikte Ortahisarımız için nasıl bir sonuç ortaya çıktı? Ortahisar Kent Konseyi olarak vatandaşların istek ve arzularını tespit ettiğimiz ana başlıklar şunlardan oluşmaktadır;
1. Trafik ve Ulaşım
2. Yapılaşma
3. Çevre ve Temizlik
4. Park, Ağaçlandırma ve Yeşil Alan Çalışmaları
5. Sosyal Hizmetler
6. Turizm Hizmetleri
7. Üretim / İstihdam 
8. Kültür ve Sanat
Şehrin özellikle beklentisi olan raylı sistem, teleferik, yatırım adası, kanuni bulvarı, millet bahçesi, yeni havaalanı, çevre yolu gibi projeler herkesin ortak isteğidir. Ama Ortahisar halkının bu mega projeler dışında da beklentileri var. Biz biraz daha onlara değinmek istedik. Marka şehir ve daha yaşanılabilir bir şehir olmak adına kentin sahiplerinin beklentilerine kulak vermek gerekir.

Şunu da aktaralım. Ankette iletilen bazı fikirler ve istekler de geçtiğimiz süreçte Ortahisar Belediye Başkanımız ve Trabzon Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirildi. Onlara da buradan teşekkür ediyoruz.
Bu talepleri aktarırken şunu da belirtmek isterim. Bizim burada kimseyi yermek, eleştirmek gibi bir amacımız yok. Bunlar şehrin gerçek sahiplerinin istek ve beklentileridir" diye konuştu.