31 il ve 10 ülkeden 100 sanatçının katılımıyla Trabzon’da gerçekleştirilmekte olan Dünya Ebru Günü kutlamalarında sanatçılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “İlham veren şehir olan Trabzon’da her zaman hizmetkarlığınızı yapmaya hazırız” dedi.

Geleneksel olarak Eylül ayının ikinci haftasında gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanan Dünya Ebru Günü çalışmaları Trabzon’da başladı. 2012 yılında İstanbul’da, 2013’te Gaziantep’te gerçekleştirilen organizasyonların ardından, Dünya Ebru günü bu yıl Trabzon’da gerçekleştirilmekte olan bir dizi etkinlikle kutlanıyor.

Kutlamalara Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ebru sergisi ile start verildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının konseri ile başlayan etkinliklerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Koçal, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Çam, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ile birlikte 31 il ve 10 ülkeden yaklaşık 100 Ebru sanatçısı hazır bulundu.

Törende yaptığı konuşmada, Trabzon olarak bu tür güzel organizasyonların her zaman ev sahipliğini, hizmetkârlığını yapmaya hazır olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Ebru sanatının UNESCO Dünya Kültür Listesi’ne girmeye aday olduğunu hatırlatırken, “İnanıyorum ki bu güzel ve büyük sanat siz değerli sanatçılarımızın gayretleri ile hak ettiği yeri alacaktır” diye konuştu.

İLHAM VEREN ŞEHİR TRABZON
Ebru sanatçılarına seslenen Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Burada bizleri çok sevindiren çok kıymetli sanatçılar ile birlikteyiz. 4 bin yıllık tarihi, sanatı, kültürü ileri kuşaklara taşıma azmini her zaman göstermiş olan Trabzon’da bulunmanızdan mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyonu büyük emekleri ile bizlere yaşatan organizasyon komitesine şehrimiz ve Trabzon halkına şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel organizasyonun sonrasında da Trabzon’umuzun tarihini, kültürünü, medeniyetlerin buradaki eserlerini tanıma fırsatı elde etmiş olacağız. İlham veren şehir olan Trabzon’a her zaman teşriflerinizi sizlerden arz ve talep ediyoruz. Şehrimize teşrif eden bütün sanatçılardan büyük bir onur duyduğumuzu ifade ediyorum.”

Organizasyon Komitesi Başkanı Songül Kartal da konuşmasında kendilerine sağlanan desteklerden ötürü Trabzon’a teşekkür etti. Trabzon’da bugün start alan Dünya Ebru Günü etkinlikleri 15 Eylül’de gerçekleştirilecek olan faaliyetlerle tamamlanacak.